Foto: DELFI
Saeima daļēji atbalstīja deputātes Jūlijas Stepaņenko (S) iesniegto priekšlikumu Izglītības likuma grozījumiem, nosakot, ka jānodrošina bērnu tikumiskā audzināšana atbilstoši Satversmes vērtībām, taču nolēma, ka mācību materiāli netiks cenzēti, bet latviešu hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons nepalīdzēs Latvijas izlasei šī gada pasaules čempionātā Čehijā. Saeimas deputāts Dainis Liepiņš (LRA), kura dēļ pirms nedēļas tika "norauta" pirmā parlamenta pavasara sesijas sēde, devās uz savu darba vietu, bet likumsargi viņu Saeimas sēžu zālē neielaida, bet Krievija pirms gaidāmajām 9.maija svinībām publicējusi jaunas bruņutehnikas fotogrāfijas. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos ceturtdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Saeima
ceturtdien daļēji atbalstīja deputātes Jūlijas Stepaņenko (S) iesniegto priekšlikumu Izglītības likuma grozījumiem, nosakot, ka jānodrošina bērnu tikumiskā audzināšana atbilstoši Satversmes vērtībām.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Latviešu hokeja uzbrucējs
Zemgus Girgensons
nepalīdzēs Latvijas izlasei šī gada pasaules čempionātā Čehijā, apstiprinājis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Lasīt vairāk

Deputāts Dainis Liepiņš (LRA), kura dēļ tika uz nedēļu tika pārtraukta iepriekšējā Saeimas sēde, ceturtdien dosies uz Saeimas sēdi.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Krievijas
Aizsardzības ministrija pirmo reizi publicējusi fotogrāfijas ar jauno militāro tehniku, kuras oficiālā demonstrēšana paredzēta 9. maija parādē Maskavā.

Lasīt vairāk

Rīgas pašvaldības policija
(RPP) sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību saistībā ar martā notikušo konfliktu starp kādu kontrolieru noķertas bezbiļetnieces aizstāvi un "
Rīgas satiksmes
" nolīgtās firmas "
Koblenz
drošība" apsargu, informē RPP.

Lasīt vairāk

Rīgas pašvaldības policija
15.aprīlī netālu no Centrālās dzelzceļa stacijas aizturējusi divus jauniešus, kuri uz diviem vīriešiem šāvuši ar gāzes pistoli, portāls "Delfi" uzzināja Pašvaldības policijā.

Lasīt vairāk

Tuvojoties 9. maijam, kad Krievijā tiks atzīmēta 70. gadadiena kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, valstī notiek aktīva gatavošanās militārajām parādēm.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Saeima
ceturtdien konceptuāli atbalstīja akcīzes nodokļa palielināšanu alkoholiskajiem dzērieniem,
portāls "Delfi" uzzināja Saeimā.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Tirdzniecības centrā "Origo" skatāma izstāde "Apbrīnas vērtas Latvijas idejas", kurā var iepazīties ar 11 pasaulē plašu rezonansi guvušām pašmāju idejām, informē "Origo" pārstāvji.

Lasīt vairāk

Foto: Kristaps Kalns
Šajā
Raiņa un
Aspazijas
gadā mani tiešām sajūsmina un pārsteidz abu dzejnieku interpretācijas visdažādākajos mākslas žanros.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix/LETA
Līdz nākamās nedēļas vidum Šanhajā norisinās starptautiskā automobiļu izstāde, kas notiek katru gadu pavasarī un ir viens no lielākajiem auto industrijas notikumiem pasaulē Ķīnas augošās ekonomikas dēļ.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Pēc medijos un sociālajos tīklos izskanējušas kritikas par to, ka restorānu tīkls "Gan bei" turpina darbu, neraugoties uz likumsargu atklātām pretlikumībām tajā, lai saglabātu darba vietas, bet vairāk nekā 700 autoservisiem apturēta saimnieciskā darbība,
Valsts ieņēmumu dienests
(VID) norāda, ka gadījumus salīdzināt ir nekorekti un skaidro atšķirības tajos.

Lasīt vairāk

Foto: ES2015.LV
Par godu Latvijas pirmajai prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, Nīderlandes vēstnieks ceturtdien pasniedza jaunu tulpju šķirni ar nosaukumu ''Latvija''.

Lasīt vairāk

Grīziņkalns
ir viena no pašām interesantākajām, romantiskākajām un vēsturiski nozīmīgākajām vietām Rīgā ar īpašu auru, kas saglabājusies no laikiem, kad tur pa bruģi vēl brauca ar zirgiem, skraidīja pašpuikas un sāka attīstīties strādnieku kustības.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Bērnu pieskatītāju jeb auklīšu tirgus ir švaks un necaurspīdīgs. Vecākiem joprojām nav skaidrības par līdzfinansējuma saņemšanas iespējām, trūkst
bērnudārzu
, bet tā dēvētais aukļu reģistrs nav saprotams, tā uzskata Latvijas Privāto pirmsskolu biedrības valdes priekšsēdētāja, trīs bērnu mamma Daina Kājiņa.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijā pamazām sāk ziedēt bērzs. Nedēļas sākumā gaisā konstatēta zema šī koka putekšņu koncentrācija, bet tuvākajās dienās tā pieaugs, informē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Latvijas Aerobioloģjias laboratorijas speciālisti.

Lasīt vairāk

Ar retu slimību sirgstošais
Krievijas
pilsētas Vladimiras iedzīvotājs Valērijs Spiridonovs piekritis būt pirmais pacients operācijā, kurā paredzēts pārstādīt cilvēka galvu no viena ķermeņa uz citu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Londonas rajona Čelsijas kanalizācijas sistēmā likvidēts tur izveidojies aptuveni 10 tonnu smags tauku un mitro salvešu veidojums, kurš nodēvēts par "fatbergu", vēsta laikraksts "
The Guardian
".

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Žurnāls
People
, turpinot ilggadējo tradīciju, šonedēļ nosaucis šī gada pasaulē skaistāko sievieti - par to kļuvusi 50 gadus vecā aktrise
Sandra Bulloka
(attēlā).

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Trešdien, 22. aprīlī, Rīgas Kinostudijā pulcējās dziedātājas Aijas Andrejevas tuvākie kolēģi un draugi, lai gatavotos nedēļas izskaņā gaidāmajam lielkoncertam
Soļi
.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!