Izskats. Pēdējais mūsu testa dalībnieks bija Sony ar savu kompaktdisku resīveru no sērijas XPLOD. Šim aparātam displejs ir novietots tieši priekšējā paneļa vidū, un salīdzinājumā ar citiem modeļiem tas ir neliels.

Taču displeja lielums absolūti netraucē iegūt visu nepieciešamo informāciju gan par disku, gan izvēlēto raidstaciju un darba režīmu. Visi vadības kloķi un pogas ir sagrupēti abās pusēs displejam. Ir iespējams izvēlēties kādu no divām krāsām - zaļu vai oranžu, lai izgaismotu šos vadības taustiņus.

Funkcijas

Šim resīveram, līdzīgi kā citiem testa dalībniekiem, uz kastītes ir cēli norādīta maksimālā pastiprinātāja jauda - 4 x 50 W. Arī kompaktdisku atskaņotājs bez jebkādām pūlēm tiek galā ar parastajiem CD un CD-R/RW diskiem. Varēsiet izmantot pašu ierakstītos diskus visā pilnībā. Interesanta īpatnība - resīvers atbalsta ne tikai kompaktdisku mainītāja kontroles funkcijas, bet arī minidisku mainītāja kontroli.

Sony ir un paliek Sony un atbalsta minidisku standartu, kas gan Latvijā nav guvis plašu izplatību ikdienā. Radio neapšaubāmi darbojas ar RDS signālu, ir arī iespēja pieslēgt atsevišķus pastiprinātājus. Tam ir paredzēti divi pāri RCA ligzdu. Jāpiebilst, ka šis aparāts darba procesā jūtami silst, kas liecina - uz iepakojuma izteiktie skaitļi par jaudu 4 x 50 W varētu būt samērā patiesi.

Skaņa

Aparāts visā pilnībā attaisnoja savu piederību pie modeļu rindas ar nosaukumu XPLOD. Klausoties mūziku, bija dzirdamas ļoti dzidras un labi artikulētas augšējās frekvences un labs vidējais diapazons, taču bass ir atsevišķas sarunas vērts. Nezinām, kāda ir sērijas nosaukuma vēsture, bet bass, ko atskaņoja šis modelis, bija tiešām eksplozīvs. Liels, pamatīgs, dziļš un diemžēl reizē arī nevadāms. Šķita, ka vairākus mūsu testa diska fragmentus ir pārveidojuši deju vai tehno mūzikas cienītāji, jo daudz kur bija pievienojošās ļoti milzīgas basa partijas.

Secinājumis

Sony kompaktdisku resīvers ir pārdomāts un, kā jau tas ir raksturīgi Sony, bagātīgi apgādāts ar dažādām funkcionālajām iespējām. To rekomendējam ritmisku un ātras mūzikas žanru piekritējiem, jo daudziem delikātākas mūzikas žanru klausītājiem varētu nepatikt milzīgais bass.

Aptuvenā cena Ls 125.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!