Izskats. Te nu mūsu testa laukumā ir ieradies īstens auto audio aristokrāts. Tieši tā - Nakamichi kompaktdisku resīvers izskatās ļoti solīds, tam ir pat it kā neliels retro piesitiens. Priekšējais panelis melns ar zaļi izgaismotu displeju.

Skaļuma regulators novietots kreisajā pusē, un tā ir klasiskā apaļā poga, kuru var grozīt. Var just, ka šis aparāts tēmē uz ļoti augsta līmeņa sistēmām un turīgiem pircējiem, jo tā dizains diez vai patiks jaunatnei; nav nekādu mirgojošu uguņu un daudz spilgtu krāsu.

Funkcijas

Aparāts ar visām savām iespējām it kā uzskatāmi demonstrē to, ka galvenā prioritāte tā darbā ir skaņa, vēlams - augstvērtīga. Tāpēc arī darbs ar CD-R/RW diskiem ir problemātisks. Reizēm tie tiek lasīti, bet reizēm - ne. Par mp3 disku piedāvāšanu nevar būt ne runas.

Resīvera radio aparāts ir gatavs savā atmiņā paturēt 18 stacijas FM un 12 stacijas AM diapazonā. Ir iespēja nedaudz lielāku padarīt basa skanējumu, bet nekādas citas izvērstas tembru izmaiņas iespējas nav paredzētas. Ir četras kanālu izejas ligzdas (RCA), lai pieslēgtu pastiprinātājus, un arī atsevišķa izejas ligzda sabvūfera signālam.

Skaņa

Vispirms jāteic - kad vēlējāmies šo aparātu pieslēgt, izrādījās, ka kāds ir pacenties, komutējot izejas vadus, un ir iespējams pieslēgt tikai priekšējās akustiskās sistēmas. Līdz ar to nebija iespējams pilnībā izmantot visas iespējas un pilnvērtīgu skanējumu.

Jau klausīšanās sākumā iezīmējās šā aparāta ļoti labais un skaidri artikulētais skanējums vokāla partijās. Vienīgi atkal jāteic, ka, izmantojot tikai aparāta iespējas (bez pastiprinātājiem), pietrūka aizrautības mūzikas skanējumā. Klausoties 11. fragmentu ar leģendāro S. R. Vonu, ģitāra bija dzirdama ļoti tīri un eleganti, tāpat arī Pink Floyd būvēja ideālu muzikālo sienu, taču pietrūka kādas sīkākas skanējuma nianses. Varbūt vainojams bija tas, ka nebija iespējas pieslēgt pilnībā visas akustiskās sistēmas.

Secinājumi

Ļoti elegants un muzikāls aparāts ar atturīgu un cēlu dizainu. Lieliski iederēsies jebkurā augstas klases auto. Godam iegūta otrā vieta mūsu testā. Nedaudz pievīla tas, ka skanējums nebija tik aizrautīgs, kā gaidījām, un arī cena - samērā augsta. Bet komplektā ar labu akustiku un pastiprinātājiem skanējums būs patiesi augstvērtīgs.

Aptuvenā cena Ls 210.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!