Izskats. Šim kompaktdisku resīveram ir sudrabains alumīnija priekšējais panelis ar zilu displeju, kurā informācija atainojas ar baltas krāsas simboliem. Vadības pogas ir loģiski sagrupētas displeja labajā un kreisajā pusē. Kreisajā pusē tuvāk vadītājam ir daudzfunkcionāls taustiņš, ar kuru var regulēt skaļumu, izvēlēties atskaņojamo dziesmu, kā arī staigāt pa radio aparāta FM viļņu plašumiem.

Labajā pusē, izgaismoti zilā un sarkanīgā krāsā, ir taustiņi, kuri atbild par radio RDS sistēmas funkcijām un kas paredzēti ātrai pieejai kādai no 24 atmiņā iepriekš ierakstītajām raidstacijām. Priekšējais panelis ir noņemams un apgādāts ar futrāli, kurā to ievietot. Tā teikt, lai kādam zaglīgam pilsonim nerastos vēlme uzbrukt jūsu mīļotajai mūzikas lādītei.

Kā negatīvs moments jāpiemin tas, ka displeja gaiši zilā un baltā krāsa kopējā kombinācijā tomēr ir samērā maz informatīva un reizēm ir grūti saprast, ko tad īsti displejs vēlas jums parādīt.

Funkcijas

Šis kompaktdisku resīvers ir gatavs atskaņot jūsu kolekcijas kompaktdiskus, un, kā apgalvo ražotāji, tam nebūs iebildumu arī pret CD-R/RW diskiem. Aparātā ir radio ar 16 atmiņas vietām FM un astoņām AM diapazonā. Šim aparātam nebūs pretenziju strādāt ar RDS signāliem.

Ir iespēja vadīt visu darbību ar distances vadības pulti, kā arī ar CeNet kontroles sistēmas palīdzību vadīt firmas ražotos kompaktdisku mainītājus un multimedija iekārtas. Iebūvēts divu joslu parametriskais ekvalaizers, lai varētu piemērot skanējumu jūsu vēlmēm. Interesanta ir iespēja atsevišķā ligzdā pieslēgt mobilo telefonu un izmantot audio sistēmas skaļruņus, lai sievas atgādinājumi par neizdarītajām lietām jūs aptvertu no visām pusēm.

Kompaktdisku resīvera skanējums tiek automātiski pieklusināts, atskanot telefona zvanam. Ir padomāts arī par iespējām pieslēgt pastiprinātājus - tam ir paredzētas četru kanālu priekšpastiprinātāja signāla izejas ligzdas. Tiem, kas mēdz būt ceļā vēlu vakarā vai naktī, noderēs iespēja aptumšot displeju.

Skaņa

Aparāts piedāvā tīru un patīkamu skanējumu, taču tam piemīt savas īpatnības. Pirmajā skaņdarbā sievietes vokāls izskanēja tīri un patīkami, taču šķita, ka izpildītāja ir it kā nedaudz atvirzījusies no mums nost. Trešajā skaņdarbā vokāls un ģitāra izskanēja ļoti tīri un patīkami, tāpat arī piektajā fragmentā ar vokālu viss labi, bet it kā tas pats nedaudz attālinātais skanējums. Lietas kļuva skaidrākas, klausoties Pink Floyd nemirstīgo Wall. Bija saklausāmi visi instrumenti un to saspēles, bet pietrūka šim skaņdarbam, it sevišķi izvēlētajiem fragmentiem, piemītošā lieliskā basa. Bass bija, bet tas šķita neliels un attālināts.

Secinājumi

Kopumā jāteic, ka ļoti funkcionāls un labi apgādāts aparāts, taču ar it kā nedaudz distancētu un atturīgu skanējumu. Varētu teikt, ka sava veida aristokrāts ar tieksmi savaldīt jebkuru izpildītāju, taču tieši cilvēka balss interpretācijā ļoti elegants.

Aptuvenā cena Ls 170.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!