Apskatot mūsu testā pārstāvētos kompaktdisku resīverus, kuri ietilpst cenu grupā no 120 līdz 250 latiem, jāteic, ka tie it kā sadalījās divās grupās. Pirmajā bija daudz un plaši pasaules audio presē un citos plašsaziņas līdzekļos aprakstītais Nakamichi un vēl JVC.
Tas arī patiesībā bija lielākais pārsteigums, jo ilgu laiku šķita, ka JVC nebūs līdzīgs pretinieks lielajiem auto audio gigantiem. Taču, salīdzinot visus par un pret gan funkcionālā aprīkojuma, gan uzbūves un skanējuma ziņā, jāatzīst, ka JVC uzvarēja.

Patiesībā Nakamichi vienīgais mīnuss bija ne īpaši veiksmīgā vadu konfigurācija, kas neļāva visā pilnībā realizēt visu tā potenciālu, taču fakts paliek fakts - JVC mūsu ekspertiem tiešām negribējās izslēgt.

Otrajā grupā ļoti blīvi ir sarindojušies pārējie četri testa dalībnieki - Clarion, Kenwood, Pioneer un Sony. Nevienam no tiem nevar pārmest kādus principiālus trūkumus, taču tie savā muzikālajā izpildījumā nebija pietiekami neitrāli un universāli. Katrs no tiem ir rūpīgi jāpaklausās, un, ja jums patiks, kā tie atskaņo jūsu iecienīto grupu un izpildītāju ierakstus, tad - pērciet droši. Tie visi ir funkcionāli labi apgādāti un droši aparāti ar plašām iespējām.

Vēl jāpiemin fakts, ka pamazām ir jūtama mp3 formāta ienākšana auto audio jomā. Mūsu testētajos modeļos šo standartu atbalstīja Kenwood un JVC, bet katalogu informācija rāda, ka šādus atskaņotājus ražo jau daudzas firmas. Lai jums laba mūzika, plaša atskaņojošās tehnikas izvēle, labi ceļi un auto un - tpu, tpu, tpu - neviena ceļu policista!

Bet, protams, netrakojiet, jo mūzika auto ir domāta jūsu ausīm, nevis visiem, kuri ir 100 metru rādiusā ap jūsu auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!