"Bet vai delfīni tur ir?". Uz žurnāla NEXT jautājumiem atbild instalators Aigars Kairovs.
- Cik ilgi jūs jau darbojaties auto audio jomā?

- Jau kopš deviņdesmitajiem gadiem, bet pirms tam 15 gadus strādāju veikalā, kas atradās Tērbatas un Ģertrūdes ielas stūrī, slavenajā RLC.

- Kā ir mainījusies mūsu automīļu izpratne un informētība auto audio jomā?

- Informētība ir krasi pieaugusi. Ir pieejama ļoti plaša informācija par dažādu firmu piedāvājumiem. Cilvēki ir sākuši klausīties, salīdzināt un saprast atšķirības starp dažādo firmu ražojumiem.

- Kāds ir cenu diapazons, kurā iekļaujas vidējā auto audio sistēma?

- Patiesībā šāda cenu diapazona un līmeņa nav. Katra instalācija būtībā ir neatkārtojama, un to nevar salīdzināt ar citām.

- Kādi pārsvarā ir tie tipiskākie klienti, kuri vēlas savā mašīnā uzstādīt kaut ko nopietni skanošu?

- Mēdz būt dažādi. Ir tādi, kuriem ir svarīgi tikai tas, lai sistēma viņa mašīnā skanētu iespējami skaļāk - tā, lai ausis plīvo. Ir arī tādi, kas atskrien ar savu tehniku, kura nopirkta dažādās firmās, un vēlas, lai to visu saliek kopā. Labi, ja izdodas un tas viss kopā skan, bet mēdz būt arī tā, ka slavenu firmu ražojumi savā starpā konfliktē.

Nu un, protams, ir arī tādi, kuriem svarīgi, lai mašīnā būtu iespējami vairāk ko regulēt. Tad bieži gadās, ka šāds tehniķis to visu tā saregulē, ka pats vairs nesaprot, kas un kur skan. Tad, protams, brauc pie manis un lūdz, lai visu noregulēju, kā bija sākumā.

- Cik daudz laika vajag, lai instalētu vidēji komplicētu audio sistēmu mašīnā?

- Tas prasa parasti aptuveni divas nedēļas rūpīga darba. Bet gadās arī kuriozi. Atnāk cilvēks un saka - vajag pusotrā dienā. Nu nav iespējams divu dienu laikā instalēt sistēmu automašīnā. Un tad šādi cilvēki dodas pie vietējiem meistariem, kas to visu arī pāris dienās saliek mašīnā iekšā.

- Tas taču nevar skanēt tā, lai būtu iespējams klausīties kvalitatīvu mūziku?

- Protams, bet ir daudz cilvēku, kas klausās šādas instalācijas un tēlo audiofilus, runā par to, ka saklausa dažādas nianses un kā izvietoti izpildītāji. Taču tas nav iespējams, ja akustiskās sistēmas nav pareizi orientētas.

- Vai pie mums tiek instalētas arī tādas multimediju sistēmas, par kurām lasām Krievijā un citur iznākošajos audio žurnālos?

- Praktiski nē, jo cilvēkiem diemžēl nav iespējas ieguldīt lielu vai ļoti lielu naudu auto audio. Daudzi arī nav gatavi atstāt savu auto uz diviem un vairāk mēnešiem instalatoru firmā, jo šādas sistēmas prasa ļoti lielu darbu un rūpīgus aprēķinus.

- Vai ir gadījušies arī kādi kuriozi, kas saistīti ar klientu vēlmēm?

- Varbūt ne kuriozi, taču pēdējā laikā visizplatītākais jautājums, izvēloties kompaktdisku resīveru automašīnai, ir: "Bet vai delfīni tur ir?" Saki vēl, ka Pioneer reklāma nav iedarbīga! Tagad visiem cilvēkiem vajag aparātu, kura displejā ir delfīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!