Izskats. Sen nebija gadījies sastapties ar JVC auto audio produktiem, un mūs sagaidīja ļoti patīkams pārsteigums. Kompaktdisku resīvers ar lielu un uzskatāmi lasāmu displeju. Uzraksti ar visu nepieciešamo informāciju uz displeja izgaismojas gaišā, gandrīz baltā krāsā un ir ļoti labi lasāmi.

Loģisks ir arī vadības taustiņu un citu regulēšanas pogu izvietojums. Kreisajā pusē displejam novietots skaļuma regulators, labajā pusē - taustiņi kompaktdisku vadībai un radio regulēšanai. Apakšējā daļā, kā jau ierasts, ir pogas, kas atbildīgas par atmiņā ieprogrammētajām raidstacijām. Displeja krāsu var mainīt pēc savas izvēles.

Funkcijas

Aparāts funkcionāli ir apgādāts ļoti pamatīgi, un vieglāk būs pateikt, kā tam trūkst, nevis, kas tajā ir. JVC nav problēmu ar CD un CD-R/RW lasīšanu, un, kas ļoti patīkami, tas neiebilst pret mp3 diskiem. Tāpat, ja pieslēdz atsevišķu bloku, var klausīties arī DAB jeb ciparu radio, kas sāk raidīt Eiropā un Amerikā, bet Latvijā, šķiet, nav vēl parādījies.

Taču būtu labi, jo iespējas un skaņas kvalitāte ir ļoti augsta. Tiek uzturēts RDS standarts ar visām tā funkcijām. Ir distances vadības pults, no kuras var regulēt pašas nepieciešamākās funkcijas. Radio atmiņā var ierakstīt 18 stacijas FM un sešas stacijas AM diapazonā.

Patīkama ir iespēja ieslēgt mono vai stereo uztveršanas režīmu, jo Latvijas apstākļos mēdz būt problēmas ar stabilu stereo signālu. Protams, ir arī iespēja vadīt kompaktdisku mainītāja darbu, kā arī visas nepieciešamās skaņas regulēšanas funkcijas. Ir arī divi pāri RCA izejas ligzdu pastiprinātāja pieslēgšanai un iespēja noņemt priekšējo paneli.

Skaņa

Jāteic, ka sākumā ne īpaši mēs ticējām uz kastītes rakstītajai jaudai 4 x 50 W, bet interesants šķita šā aparāta kompaktdisku daļā izmantotais multibitu DAC jeb ciparu/analogais pārveidotājs.

Tas solīja interesantu skanējumu un nopietnu attieksmi pret mūziku. Nevīlāmies, jo mūzika skanēja patiesi labi. Pirmajā fragmentā sieviešu vokāls bija gandrīz ideāls, trešajā fragmentā bija saklausāmas visas mūzikas intonācijas un nianses. Arī Bena Vebstera saksofons skanēja ideāli - ar visām viņam piemītošajām spēles īpatnībām.

Atsevišķas sarunas vērts būtu Pink Floyd, jo visā pilnībā bija sajūtams grupas skanējums un arī ļoti labais bass. Patiesības labad jāteic, ka bass bija ideāls visos fragmentos, tas bija dziļš, konkrēts, turklāt tieši tik, cik bija nepieciešams. Ne par daudz, ne par maz. Šo aparātu negribējās izslēgt, jo skanējums bija ļoti skaists. Bija vēlme atlaisties ērtajos Mercedes Benz sēdekļos un klausīties un klausīties.

Secinājumi

Ļoti labi skanošs kompaktdisku resīvers ar izcili kvalitatīvu funkciju apjomu. Īstens mūsu testa uzvarētājs, jo līdzīgi skanētu krietni vien dārgāki aparāti, tāpēc iesakām pievērst uzmanību JVC auto audio izstrādājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!