Foto: Shutterstock
Viens no labākajiem veidiem, kā pavadīt tveicīgu dienu – ar atspirdzinoša kokteiļa glāzi rokās. Lai kaut nedaudz atvēsinātos tveicē, izvēlējāmies 14 vasarīgu kokteiļu receptes, kas, brīdinām laicīgi, reizē arī mazliet reibinās.

Nedēļas izskaņai pavisam noteikti piestāvēs kokteilis, kuru papildina zemenes, tāpēc pagatavo kādu zemeņu mohito, krušonu vai daikiri. Ja ledusskapī aizķērusies kāda pudelīte alus, tad vari pagatavot gardu citrusaugļu punšu vai meksikāņu alus kokteili "Mičelada". Atceries – kokteili karstajās dienās pavisam noteikti vēl labāku padarīs ledus!

Bet ja alus un zemenes nevilina, ķeries pie absolūtās vasaras klasikas un sarūpē lielu krūku ar sangriju. Padomus, kā sangriju padarīt izcilu, meklē šeit.

Baudi sauli un vasaru!

Zemeņu un piparmētru mohito

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vasara ziemā – atspirdzinošs zemeņu un piparmētru lapiņu kokteilis, kas liks reibt no patīkamās garšas (un drusciņas ruma, kas ir neatņemama mohito sastāvdaļa). Pagatavo gardo kokteili no svaigām vai saldētām zemenēm – īpaši iesakām saldētās, jo tad nebūs nepieciešams ledus.

Lasīt vairāk

Apiņu mohito

Foto: Publicitātes foto

Šo spridzīgo kokteili noteikti ir vērts pamēģināt tiem, kuri vēlas nobaudīt ko jaunu. Klasiskais mohito apspēlēts jaunā gaismā – piparmētru sīrupam un laimam pievienots alus. Recepti Tasty.lv piedāvā izklaides un atpūtas vietas "Klondaika" bārmeņi.

Lasīt vairāk

Meksikāņu alus kokteilis 'Mičelada'

Foto: Shutterstock

Karstasinīgs, ar pikantu "spērienu", tāds ir meksikāņu vasaras alus dzēriens "Mičelada".

Lasīt vairāk

Persiku sangrija

Foto: Shutterstock

Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.

Lasīt vairāk

Zemeņu daikiri

Foto: Shutterstock

Zemeņu daikiri jeb "daiquiri" kokteilis romantiskam vakaram vai saulainai un siltai pēcpusdienai.

Lasīt vairāk

Alus punšs ar ananasu sulu un citrusaugļiem

Foto: Shutterstock

Veldzējošs vasaras punšs pieaugušajiem no alus, ananasu sulas un "Sprite" limonādes. Izteiktākai garšai punšam pievieno arī šķēlītēs sagrieztus citrusaugļus. Lai kokteilis būtu izteikti vēss, pirms liešanas glāzēs, tās piepilda ar ledu.

Lasīt vairāk

Dzirkstoša bole ar augļiem un piparmētrām

Foto: DELFI

Dārza ballīte allaž ir lieliska ideja, bet kā pārsteigt radus, draugus vai kolēģus? Aizmirsti par neestētisko pudeļu klājienu un pagatavo košu un reibinošu boli. Vien atceries, ka no skata nevainīgie augļi šajā dzērienā ir varen viltīgi un nevajadzētu našķoties tikai ar tiem.

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu sangrija

Foto: Shutterstock

Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.

Lasīt vairāk

Spirdzinošā zemeņu, arbūza un citrusu sangrija

Foto: Shutterstock

Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.

Lasīt vairāk

Mohito

Foto: Shutterstock

Mohito - svaigs un atspirdzinošs kokteilis karstajām vasaras dienām. Dotās sastāvdaļas paredzētas vienam dzērienam.

Lasīt vairāk

Ar alkoholu un bez: divu veidu augļu boles

Foto: DELFI

Augļu bole ir vasaras cienīgs dzēriens, kas, pareizi pagatavots, garšos gan lieliem, gan maziem.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošs augļu punšs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Karstākā dienā var atsvaidzināties ar augļu punšu, kas sajaukts angļu stilā, izmantojot vieglo alkoholisko dzērienu Pimm's, džinu un ingveralu. Latvijā dzēriens Pimm's ir samērā grūti nopērkams, bet to var aizvietot ar vieglu sarkanvīnu. Bet tiem, kam negaršo ingveralus, var izmantot kādu citu gāzētu dzērienu.

Lasīt vairāk

Zemeņu krušons

Foto: Publicitātes foto

Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").

Lasīt vairāk

Arbūza un laima kokteilis

Ideāls dzēriens karstai vasaras dienai. Izvēlies gatavu un ļoti saldu arbūzu, kuru pirms izmantošanas dažas stundas paturi ledusskapī.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!