Foto: Shutterstock

Bieži vien, ne bez smaida, mēdzam teikt, ka makaroni ir tas produkts, kas spēj glābt ikvienu izsalkušo. Smieties jau varam, bet būsim godīgi – tā arī ir – tos pagatavot var ātri, bet mērces un citas sastāvdaļas, ko pievienosim, radīs izcilu garšu. Kad bija pēdējā reize, kad mājās gatavoji makaronu sacepumu? Ja sen, tad ir īstais brīdis, lai palutinātu sevi un ģimeni ar kādu no šīm 12 receptēm no Tasty.lv pavārgrāmatas!

Vispopulārākie makaronu sacepumi ir makaroni ar sieru un lazanja. Jā, arī lazanja ir sacepums – mēs taču to liekam cepamtraukā. Neviena makaronu maltīte nebūtu pilnīga bez mērces, tāpēc, gatavojot arī sacepumus, par to nedrīkst aizmirst – Boloņas, tomātu, saldā krējuma mērces vai pesto, tās visas garšos lieliski. Pats jaukākais – visu lielāko darbu varēsi atstāt cepeškrāsnij.

Bet, lai makaronu sacepumam piešķirtu sāta tiesu, talkā jāņem arī citi produkti. Vienkāršās reizēs pietiks vien ar sarīvētu sieru. Veģetārās – ar kādu brokoli, tomātu vai citu dārzeni. Bet jau izsmalcinātākai maltītei var pievienot laba šķiņķa strēmelītes, sēnes vai ļoti kārdinošo lasi. Labu apetīti!

Makaronu sacepums ar lasi, garnelēm un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Privātais arhīvs

"Laikam jau visvienkāršāk ir kaut ko pagatavot, par pamatu izmantojot makaronus," norāda receptes autors Aivars. Šī recepte piedalās Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursā.

Lasīt vairāk

Klasiskie makaroni ar sieru

Pajautājiet jebkuram bērnam, kas ir viņa mīļākais ēdiens, ja neskaita kartupeļu frī! Atbilde būs - makaroni ar sieru! Un arī visparastākos makaronus ar sieru var pagatavot tā, ka maltīte būs izsmalcināta un to novērtēs arī īsti gardēži. Pie darba!

Lasīt vairāk

Bagātīgā lazanja nesteidzīgam vakaram

Foto: Vida Press

Kas var būt labāks par sātīgu lazanju pēc garas darba dienas? Šī būs īstā recepte nesteidzīgam piektdienas vakaram. Vai jebkuram citam vakaram, kad ir vēlme tā kārtīgi paēst!

Lasīt vairāk

Spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamai un sātīgai maltītei - spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku.

Lasīt vairāk

Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu

Foto: Shutterstock

Kad rīsi, griķi, makaroni un citi ikdienā bieži gatavoti ēdieni apnikuši, vērts izmēģināt kaneloni, kas sacepti vienā pannā, pabaros visu izsalkušo ģimeni, un paliks vēl pāri nākamās dienas pusdienām.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami

Foto: Shutterstock

Ātrām un sātīgām vakariņām - makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar lasi saldkrējuma mērcē

Foto: Vida Press

Vakariņas fiziska darba darītājiem, jo tie, kuriem ir sēdošs darbs, šādas kaloriju bumbas ēst nedrīkst! Protams, ja nebiedē kaloriju jūra, uz priekšu, jo garšo izcili labi!

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Makaronu sacepums ar Boloņas mērci

Garda ideja makaronu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Krēmīgs makaronu sacepums ar Parmezāna garoziņu

Foto: Vida Press

Makaroni ar krēmīgu siera mērci un zeltainu Parmezāna garoziņu, papildināti ar atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem, piestāv mājīgām ģimenes vakariņām. Īsti vēderprieki gan lieliem, gan maziem!

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Itāļu kaneloni ar gaļu

Maltīte četrām personām 45 minūtēs.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar dārzeņu salātiem

Foto: Privātais arhīvs

"Šī ir viena no manām favorītreceptēm pēc treniņa, jo satur gan šķiedrvielas, gan olbaltumvielas, gan ogļhidrātus," raksta Agate Lorence Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā. Makaronu un siera sacepums, kas uz šķīvja likts kopā ar salātiem, īpaši pavasarīgi garšos, ja pievienosi arī dīgstus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!