Foto: Shutterstock
Aveņu vasara turpinās, viss gaiss smaržo un saule lutina. Sakul no rīta veselīgu kokteili ar mazo, neticami smaržīgo superogu - aveni. Ber avenes dzeramajā ūdenī, uzputo gaisīgu krēmu un sasaldē sorbetu vai saldējumu, baudi karsto sauli! Pirms iekārtojies dārza ēnā ar kafijas krūzīti, izcep kūciņu, ne no šīs pasaules!

Avenes, protams, ir lieliskas arī ar zaļajiem salātiem, zivīm un pat ar gaļu, bet tas jau cits stāsts. Šajā reizē par kūkām un desertiem, sarunāts? Izvēlies kādu no 24 vasarīgajām un grēcīgi kārdinošajām Tasty.lv receptēm un baudi vasaru!

Vārītā krēma kūka ar avenēm

Foto: Shutterstock

Grūti iedomāties vēl vasarīgāku kūku, kā groziņu ar vārīto krēmu, kas rotāts ar svaigajām avenēm. Dotais krēma daudzums sanāks, lai piepildītu apmēram 20 cm lielu tartes groziņu. Ja vēlies, vārīto krēmu vari sajaukt ar sakultu putukrējumu, līdz attiecībām 1:1.

Lasīt vairāk

Grēcīgā šokolādes un aveņu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kūkas vizuālā pievilcība ir tik kārdinoša, ka ir grūti turēties pretī tās pagatavošanai. Šķiet, šis ir tas gadījums, kad arī nevajag pretoties, par to būs pārliecināts katrs, kurš izmēģinās šo recepti.

Lasīt vairāk

Maskarpones siera krēms šokolādes groziņā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Dievīgi gards un absolūti vienkāršs deserts kādai īpašai dienai. Starp citu, ideju par kausētas šokolādes un cepumu pamatni der atcerēties un izmantot, gatavojot kādu necepto siera kūku. Vismaz mēs noteikti izmēģināsim.

Lasīt vairāk

Ūdens ar avenēm un vaniļu

Foto: Shutterstock

Izmanto aveņu laiku un pagatavo burvīgi atsvaidzinošo ūdeni ar avenēm un vaniļu.

Lasīt vairāk

Dažādu ogu sorbets

Foto: Shutterstock

Šo recepti var izmantot, gatavojot sorbetu no jebkuriem augļiem vai ogām, bet populārākās ir zemenes, avenes un mellenes. Var izmantot arī ogu miksli. Sorbeta pagatavošanai tiek izmantotas tikai trīs sastāvdaļas: ogas, ūdens un cukura sīrups.

Lasīt vairāk

Aveņu putas ar vīnu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pieaugušo ballītes deserts, jo aveņu krēmam pievienots gan salds sarkanvīns, gan liķieris. Pēc krēma sakulšanas deserts uzreiz jāpasniedz.

Lasīt vairāk

Aveņu un banānu smūtijs (vai sorbets)

"Mana iecienītākā smūtija/sorbeta recepte sastāv tikai no četrām sastāvdaļām un ir pagatavojama piecu minūšu laikā, izmantojot virtuves kombainu vai blenderi," recepti iesaka bloga "Kikasvirtuve.lv" autore Kristīne Strazdiņa.

Lasīt vairāk

Aveņu – biezpiena kokteilis

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams, gards un veselīgs aveņu – biezpiena kokteilis brokastīm.

Lasīt vairāk

Rīta enerģijas dzēriens - mandeļu piens ar ogām un medu

Īsts enerģijas lādiņš, kas dos spēkus visai dienai!

Lasīt vairāk

Ķiršu un aveņu kompots

Vasarīgs un svaigs deserts, kuram krēmīgumu piedod grieķu jogurts.

Lasīt vairāk

Dievīgais siera kūkas saldējums

Foto: DELFI

Viens no iecienītākajiem vasaras svētku kārumiem mūsu ģimenē ir neceptā siera kūka ar dažādām sezonas ogām, tādēļ, kad pagājušajā nedēļā žurnālā Ieva ieraudzīju Lauras Dumberes recepti siera kūkas saldējumam ar upenēm, man prātā iešāvās uzreiz divas domas. Pirmā - o, man ledusskapī aizkavējušās trīs citronu krēmsiera kārbiņas, kas gaidīt gaida garšīgu pielietojumu, bet otrā - kā man pašai neienāca prātā, ka to kūku var saldēt?!

Lasīt vairāk

Pašu gatavots jogurta saldējums ar avenēm

Foto: Vida Press


Atsvaidzinoša saldējuma recepte, turklāt deserts būs draudzīgs arī tiem, kas skaita kalorijas - atšķirībā no daudziem citiem mājas saldējumiem, šim saldā krējuma un piena vietā tiek izmantots bezpiedevu jogurts!

Lasīt vairāk

Aveņu kēksiņi

Foto: Shutterstock

No iebiezinātā piena var izcept gardos aveņu kēksiņus. Var izmantot gan svaigas avenes, gan saldētas. Ja lieto svaigās avenes, tad dažas noglabā kēksiņu rotāšanai. Kēksiņus var arī izrotāt, pirms pasniegšanas viegli pārkaisot ar pūdercukuru. No dotā produktu daudzuma iznāks 12 kēksiņi.

Lasīt vairāk

Aveņu krēma deserts ar grauzdētām rupjmaizes drumstalām un kanēli

Foto: DELFI

Aveņu krēmsiera deserts ar grauzdētu rupjmaizes rīvmaizi. Recepti piedāvā Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Sausmaizīšu siera kūka ar aveņu mērci

Ierasts, ka siera kūkām pamatnei izmantojam smilšu mīklu vai drupinātus biskvīta cepumus. Šim nolūkam lieti noder arī sausmaizītes, izmēģini!

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti bumbieri, āboli un avenes ar drumstalu cepurīti

Foto: Vida Press

Viegla un garda recepte, kas ideāli piestāv sniegotajām kupenām aiz loga – karstie "pīrāga" bumbieri, āboli un avenes sasildīs ēdāju. Lieliski tiem, kuriem patīk eksperimentēt ar augļu un ogu pildījumiem, pa virsu uzliekot bērnības ābolkūkas drumstalas.

Lasīt vairāk

Lauku stila siera kūka ar svaigām avenēm

Foto: Shutterstock

Burvīga, viegla vasaras kūka, kurai par pamatu izmanto kārtaino mīklu, pilda ar svaigā siera un citronu krēmu, un rotā ar svaigām avenēm. Vari cept nelielas individuālas maizītes vai vienu lielu plātsmaizi.

Lasīt vairāk

Šokolādes un aveņu glazūrkūciņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja prāts nesas uz nelielu pagrēkošanu, tad šīs gardās šokolādes un aveņu glazūrkūciņas būs tieši laikā. Saldo šokolādes garšu patīkami atsvaidzinās gardais pārsteigums kūciņas vidū – aveņu ievārījums.

Lasīt vairāk

Aveņu drumstalu kūka ar mandeļu skaidiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Drumstalu kūka, kas liks saskriet siekalām mutē. Gards aveņu ievārījums, ar papildus avenēm un mandeļu skaidiņām pa virsu kūku padara īpaši gardu. Baudīt kopā ar tēju un labu kompāniju!

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes un aveņu siera kūka

Foto: Shutterstock

Karaliskā viešņa viesībās – baltās šokolādes un aveņu siera kūka.

Lasīt vairāk

Šokolādes un kanēļa pudiņš ar avenēm

Foto: Shutterstock

Šokolāde un avenes ir brīnišķīga kombinācija, īsti svētki!

Lasīt vairāk

Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas izdaiļos jebkuru svinību galdu.

Lasīt vairāk

Grēcīgi gardā dubultās šokolādes kūka ar putukrējumu un avenēm

Šo kūku pirmo reizi nogaršoju kādā draugu ballītē, kurā kāda no viešņām, vēloties iepriecināt namatēvu, bija atnesusi cienastu – pašas ceptu šokolādes kūku. Viesu bija daudz, kūka – ne pārāk liela, bet ar to mazo gabaliņu, ko man bija iespēja nogaršot, es sapratu – JĀ! Beidzot esmu atradusi izcili šokolādīgu šokolādes kūku, par kādu jau sen sen biju sapņojusi!

Lasīt vairāk

Jogurta desertkūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Jogurta desertkūka jeb želejas kūka ir aromātiska un atsvaidzinoši viegla, turklāt tās pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!