Foto: Shutterstock
Daudzi no mums katru dienu sev svēti apsolās nākamajā dienā tomēr pamosties agrāk un izbaudīt lēnas, nesteidzīgas brokastis. Par spīti apņemšanām, miegs tomēr šķiet svarīgāks un tā dienu no dienas brokastu pagatavošana un notiesāšana tiek izlaista. Un tomēr, nebūt nav tā, ka brokastis prasītu daudz laika, nereti var pietikt vien ar 15 minūtēm, kas nemaz nešķiet tik daudz, vai ne?

Tiem, kas vairāk par visu izbauda dažas papildu minūtes miega, nevis mostas stundu agrāk, lai pagatavotu bagātīgas brokastis, vajadzīga liela piespiešanās, lai tomēr pagūtu kaut sviestmaizi uzsmērēt. Taču bez fiksām sviestmaizēm dažu minūšu laikā var pagūt pagatavot arī krietni sātīgākas maltītes spēcinošam dienas sākumam.

Noteikti neatmet domu par putras vārīšanu – tas nemaz nav tik laikietilpīgi, turklāt bez auzu pārslām un mannas ir citi graudaugu veidi, kā dažādos rīta rituālu, piemēram, ar griķiem, kukurūzas putraimiem vai rīsu pārslām. Starp citu, ļoti labi garšos, ja auzu pārslas jau iepriekšējā vakarā apliesi ar apelsīnu sulu, ļausi tām pa nakti uzbriest, un no rīta putra jau būs gatava tiesāšanai ar svaigu augļu gabaliņiem vai ievārījumu. Vērtīgus ieteikumu putru cienītāji var atrast šeit.

Tāpat var pagūt novārīt vai izcept olas. Sātīgāku maltīti iegūsi, ja olas sacepsi no mīkstuma izgrebtās maizes šķēlēs vai arī iepriekš apcepsi bekonu, sēnes vai kādus dārzeņus. Arī omletes pagatavošana prasīs vien dažas minūtes, bet vēl vienkāršāk novārīt olas un tās pēc tam notiesāt ar sātīgiem biezpiena salātiem.

Foto: Shutterstock

Ja dažas minūtes brokastu sagatavošanai atradušās, bet par notiesāšanu vairs nav runa, jo sen kā bija jābūt ārpus mājas, izmanto blendera pakalpojumu un sakul veselīgu smūtiju, ko notiesāt pa ceļam uz darbu. Veselīgs dienas iesākums izvērtīsies, ja izspiedīsi kādu augļu, dārzeņu sulu, un arī to var paņemt līdzi, ja nav laika izdzert mājās.

Ja domā, ka pankūkas piedien vien brīvdienu rītiem, kad nekur nav jāsteidzas, ''Tasty'' krājumos atradīsi arī tādas receptes, kas prasīs vien dažas minūtes mīklas sagatavošanai un izcepšanai. Vēl vienkāršāk par vienkāršu ir bļodiņā sajaukt bezpiedevu vai grieķu jogurtu ar musli, riekstiem, svaigiem augļiem, saldētām ogām vai citiem labumiem, un brokastis būs godam notiesātas. Savukārt sviestmaižu pagatavošanu padari par radošāku procesu, sacepot tās tosterī, pildot ar sātīgiem avokado salātiem vai biezpienu un svaiga gurķa šķēlēm.

Lai diena sākas nesteidzīgi un garšīgi!

Fiksās ābolmaizītes franču gaumē

Frančiem ir lieliska tradīcija brokastīs un launagā mieloties ar tostiem jeb tostermaizītēm, kas pasniegtas ar pārkaisītu pūdercukuru vai vēl kādiem labumiem, piemēram, kā šajā gadījumā ar āboliem un kanēli. Vienkārši un ļoti garšīgi.

Lasīt vairāk

Pienā vārīta kukurūzas putra

Kukurūzas putra brokastīm vai launaga reizei.

Lasīt vairāk

Svaigi spiestas dārzeņu sulas kokteilis

Svaigi spiesta dārzeņu sula ne tikai stiprinās organismu un atjaunos vitamīnu, kā arī minerālvielu rezerves, bet arī uzlabos pašsajūtu un palīdzēs cīnīties ar nogurumu. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Omlete ar sēņu un tomātu pildījumu

Labam un sātīgam dienas sākumam - garda omlete, kas pildīta ar sēnēm un tomātiem.

Lasīt vairāk

Sendvičs ar avokado, pesto un sieru

Vieglai maltītei, vai tās būtu brokastis vai launags, piestāv pašgatavots sendvičs. Izmēģini šo recepti, kur sendvičs bagātīgi pildīts ar svaigiem un sātīgiem labumiem.

Lasīt vairāk

Elementārās banānu pankūkas ar saldētām ogām

Pankūku receptes ir miljoniem, taču pirms pāris gadiem interneta vidē par kulta recepti kļuva gaužām vienkāršā recepte vien ar divām sastāvdaļām – banānu un olu. Nolēmu nedaudz paeksperimentēt ar recepti, un jāsaka, izdevās lieliski!

Lasīt vairāk

Jogurta un musli kārtojums ar kivi

Veselīgais brokastu kārtojums, ko pasniegt kā ātru desertu – jogurts ar musli, banāniem un kivi.

Lasīt vairāk

Brokastu olas maizes garoziņā

Kad vārītas olas vai ceptas vēršacis apnikušas, pienācis īstais brīdis izmēģināt ko jaunu. Cepta ola maizes garoziņā labi izskatīsies uz šķīvja, noteikti raisīs bērniem lielāku interesi par maltīti, un labi garšos kā brīvdienu laiskajās brīvdienās, tā steidzīgajos darba dienu rītos.

Lasīt vairāk

Paniņu un saldētu aveņu smūtijs

Barojošs un vasaras garšas klātesošs smūtijs, kas derēs gan brokastīm, gan launagam.

Lasīt vairāk

Pilngraudu auzu putra ar žāvētiem augļiem un mandeļu pienu

Burvīga auzu putra ar augļiem un mandelēm. Mandeļu piena vietā var lietot arī parasto pienu. Recepti piedāvā "Rimi" gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Sātīgais graudu maizes sendvičs ar biezpienu un avokado

Kad pusdienās māc izsalkums un gribas ko ātri apēst, pateicīgs variants ir sātīga sviestmaize. Pagatavo to ar biezpienu, gurķi un avokado, klāt liekot arī kādu izteiksmīgas garšas siera šķēli, piemēram, ar amoliņu, un kārtīga pusdienu porcija gatava.

Lasīt vairāk

Kefīra un melleņu brokastu kokteilis

Saldens kefīra smūtijs ar mellenēm, banānu un medu. Recepte no Jūlijas Ekkertes pūra sadarbībā ar "Trikāta".

Lasīt vairāk

Video: Veselīgais smūtijs 'Green frog'

Smūtija recepte, kas noderēs organisma spēcināšanai. "Nāk ziema, jākrāj vitamīni!" raksta "Fotofabrika.lv", piedāvājot veselīgā kokteiļa noslēpumus arī "Tasty" lasītājiem.

Lasīt vairāk

Mango - avokado brokastu smūtijs

Veselīgs, gards un zibenīgi ātri pagatavojams mango-avokado kokteilis, kurš ir tik sātīgs, ka noteikti var aizstāt brokastu siermaizes vai omleti. Ja vēlies, vari tam pievienot arī jogurtu vai pienu.

Lasīt vairāk

Sātīgie biezpiena salāti ar pavasara svaigumu

Biezpiena izmantošanai ēdiena gatavošanā ir tik daudz variāciju, ka katru dienu varētu baudīt ko citu. Ēdienkartes dažādībai pagatavo šos salātus, kas kombinācijā ar svaigu gurķi, krabju nūjiņām un kefīru krējuma vietā pavasarīgi mazinās izsalkumu kā broakstīs, tā pusdienās vai launagā.

Lasīt vairāk

Svaigi spiesta burkānu-biešu sula

Pavasarī neiztikt bez vitamīnu uzņemšanas, un viens no veidiem, kā pilnvērtīgi organismu palutināt – ar svaigi spiestu sulu. Jā, nāksies ķēpāties ar spiedes mazgāšanu, taču šī sula neliks vilties – biešu garša ir teju nejūtama, taču kas par krāsu!

Lasīt vairāk

Grauzdētās brokastu tomātmaizes ar ceptām olām

Vienkāršas, ātri pagatavojamas, bet ļoti gardas, sātīgas un glītas maizītes, kas būs tava brīvdienu brokastu galda rota.

Lasīt vairāk

Ābolu smūtijs ar ingveru

Atsvaidzinošs, vienkārši un ātri pagatavojams brokastu kokteilis, kas pozitīvi uzlādēs dienai.

Lasīt vairāk

Olu kultenis ar čorizo desu

Ātrām un sātīgām brokastīm – olu kultenis ar čorizo desas gabaliņiem. Tā kā desas gabaliņi ir pietiekami sāļi, sāli kultenim vari nepievienot.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!