Foto: LETA

Strīdā ar Ventspils vēja parka īpašnieku "Winergy" nepieciešams piesaistīt krimināltiesību ekspertus, kādu Latvijā nav, otrdien žurnālistiem skaidroja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V).

Viņa gan neatklāja kāda kompānija piesaistīta, kā arī to, cik tas valstij izmaksās.

Līdz šim vadošās iestādes šajā lietā bija Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Valsts kanceleju (VK), taču šie esot specifiski jautājumi, kur nepieciešami krimināltiesību eksperti.

"Investīciju strīdu lietās, kas sasaistās ar krimināltiesībām, mums Latvijā nav pienācīgu ekspertu," atzina premjere, norādot, ka arī VK nav šādu ekspertu.

"Summa, par kuru iesniegta prasība, ir pietiekami liela, lai mēs neriskētu," piebilda Straujuma. Sīkāku informāciju par piesaistīto kompāniju gan viņa nesniedza, taču pauda pārliecību, ka Latvija tiesvedībā nezaudēs, un spriedums būs valstij labvēlīgs.

Jau vēstīts, ka valdība nolēmusi slēgt līgumu ar Londonā bāzētu advokātu biroju par Latvijas pārstāvēšanu tiesā pret Ventspils vēja parka attīstītāju. Valsts kanceleja izteikusi vēlmi pati pārstāvēt valsti, taču ministri lēmuši citādāk, iepriekš ziņoja LTV raidījums "de facto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!