Foto: Rīgas dome

Topošais Rīgas domes deputāts Edgars Jēkabsons paziņojis par izstāšanos no partijas "Par!", jo neatbalstīs esošo galvaspilsētas koalīciju, sociālajā tīklā "X" (iepriekš – "Twitter") paziņojis politiķis.

Tā kā līdzšinējā deputāte Agnese Logina (P) kļuvusi par kultūras ministri, viņas vietu Rīgas domē ieņems Jēkabsons. Viņa deputāta pilnvaras plānots apstiprināt šonedēļ.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās viņš kandidēja no "Attīstībai/Par/Progresīvie" saraksta.

Nu topošais deputāts paziņojis, ka izstājas no partijas "Par!" un pievienosies "Progresīvo" frakcijai.

Šo soli viņš sauc par likumsakarīgu, jo frakcijā strādā arī bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, kas saņēmis pārliecinošu vēlētāju atbalstu. Tāpat Jēkabsons uzskata, ka bija un ir nepieciešams rast veidu, kur Rīgas domes vadības amati netiktu deleģēti partijai "Gods kalpot Rīgai".

"Diemžēl, pašreizējā domes darbība pagaidām nerada pārliecību, ka šaubīgi jautājumi tiks izmeklēti pēc būtības, bet pilsētas attīstība: lemta par labu tās iedzīvotājiem, nodokļu maksātājiem," skaidro deputāts.

Iepriekš izskanējis, ka gadījumā, ja Jēkabsons pievienotos koalīcijai, "Par" deputātiem būtu iespēja izveidot frakciju un koalīcijai būtu lielāks pārsvars pār opozīciju. Lai Rīgas domē izveidotu frakciju, nepieciešami vismaz trīs deputāti no vienas partijas.

Savukārt esošajai koalīcijai saglabājas 33 deputātu atbalsts.

Jau ziņots, ka augusta vidū par Rīgas domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Vilnis Ķirsis (JV) un ar jauniem sadarbības partneriem tika parakstīts sadarbības memorands. Jaunajā Rīgas domes koalīcijā strādās "Jaunā vienotība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Reģionu apvienība, deputātu bloks "Kods Rīgai", "Gods kalpot Rīgai!", "Latvijas attīstībai", "Kustība Par!" un divi neatkarīgie deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!