Foto: LETA
Partnerības regulējums viendzimuma pāriem nesniedz visaptverošu tiesisko aizsardzību, tā portālam "Delfi" skaidro juriste un cilvēktiesību aktīviste Evita Goša. Neskatoties uz politisko opozīciju un pat gaidāmo parakstu vākšanu, viņa atzīmē, ka priecīgi par regulējumu ir paviršie, kuriem pietiek ar nosaukumu, kamēr viendzimuma pāru ģimenes, tostarp viņu bērnus valsts juridiski turpinās neredzēt.

Tieši pēc viņas pieteikuma tapa vēsturiskais 2020. gada 12. novembra Satversmes tiesas (ST) spriedums, kurš paredz pēc bērna piedzimšanas paredzēto atvaļinājumu piešķirt arī bioloģiskā vecāka partnerim. Šis spriedums ne tikai iezīmējis jaunu fāzi cīņā par viendzimuma pāru tiesībām, bet radījis arī jaunu homofobijas vilni.

Kopš pirmā mēģinājuma Saeimā pieņemt tiesību regulējumu, kas būtu attiecināms arī uz viendzimuma pāriem, ir pagājuši 24 gadi. Nu ir panākts koalīcijas atbalsts partnerattiecību regulējumam. Pēdējos gados par viendzimuma pāru tiesībām aktīvi esat cīnījusies arī jūs. Ar kādām sajūtām sagaidījāt šo Saeimas lēmumu?

Ar ļoti pretrunīgām sajūtām. Kopumā jāatzīst, 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!