Foto: Saeimas administrācija

Saeima piektdien, 8. decembrī, turpina skatīt 2024. gada budžeta projektu, deputātiem un ministriem debatējot par virkni opozīcijas deputātu iesniegtajiem priekšlikumiem, tostarp palielināt finansējumu pašvaldībām, iekšējai drošībai un Dziesmu svētku tradīcijas turpināšanai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka parlaments darbu pie 2024. gada budžetu sāka ceturtdien, 7. decembrī, izskatot 18 likumprojektus. Savukārt šodien deputāti nonāca pie lemšanas par nākamā gada budžetu, kurā kopumā iesniegti vairāk nekā 350 priekšlikumi. No tiem lielākā daļa ir opozīcijas iesniegti, kurus Saeimas vairākums noraida. Saeimas sēdē klātesoši ir arī ministri, kuri aktīvi iesaistās debatēs, aizstāvot 2024. gada budžeta projektu.

Debates izvērsās par finansējumu pašvaldībām, proti, budžeta projektā ietverto iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumu sadalījumu starp valsti un pašvaldībām.

Savukārt opozīcija rosināja paredzēt līdzekļus, lai balansētu atalgojumu starp Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un iekšlietu sistēmas darbiniekiem.  

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!