Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Līdz ar pāvesta Franciska šonedēļ apstiprināto Ticības doktrīnas dikastērijas deklarāciju "Fiducia supplicans" par svētību pastorālo nozīmi, kas dod tiesības garīdzniekiem svētīt arī viena dzimuma pārus un pārus, kas dzīvo "neregulārās" savienībās, mainās baznīcas attieksme, turklāt tas ir solis uz priekšu arī paša pāvesta attieksmē, ceturtdien Romas katoļu baznīcas "Radio Marija Latvija" sacīja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Mainās baznīcas attieksme – baznīca savā attieksmē mācās būt žēlsirdīgāka. "Jau 2000 gadus baznīca mācās, kā ļaut Dieva žēlsirdībai izplūst pār pasauli", teica garīdznieks, akcentējot, ka "dogmas paliek, bet veidi, kā tās tiek izmantotas dzīvē, mainās".

Garīdznieks sacīja, ka Vatikāna dikastērijas izdotais dokuments ir nākamais solis uz priekšu arī līdzšinējā pāvesta Franciska attieksmē, kurš jau iepriekš izteicies "kas es esmu tāds, lai nosodītu gejus", kā arī tos vecākus, kuru bērni ir homoseksuāli orientēti, aicinājis bērnus no ģimenēm neizraidīt. "Šis ir loģisks nākamais solis," sacīja Stankevičs.

Viņš uzsvēra, ka līdzšinējā baznīcas mācība attiecībā uz morālo novērtējumu šajā jautājumā netiek atcelta – saskaņā ar Dieva atklāsmi un baznīcas mācību seksuālās, intīmās, attiecības ir "labas un atzīstamas tikai likumīgi noslēgtā laulībā". Jebkādā citā kombinācijā – gan pāriem, kas šķīrušies un nodibinājuši jaunas attiecības, gan viendzimuma pāriem, "tas ir ārpus Dieva plāna, un baznīca nekad nesvētī šāda veida attiecības. Tā ir morāla nesakārtotība, ko baznīca neatbalsta", teica garīdznieks.

Stankevičs vēlreiz apstiprināja iepriekš teikto, ka šī jaunā deklarācija nemainīs Latvijas Romas katoļu baznīcas nostāju jautājumā par partnerības institūtu. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!