Foto: LETA

Līdz Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē beigām jāpanāk Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera investīciju plāna apstiprināšana Eiropas Parlamentā (EP), ceturtdien pirms Eiropadomes sanāksmes žurnālistiem Briselē sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

"Ir Junkera plāns, kur, manuprāt, Latvija ir izdarījusi daudz. Es neredzu, ka tur būtu kādas lielas pretrunas. Galvenais ir līdz prezidentūras beigām panākt to, ka Eiropas Parlaments to atbalsta," viņa teica.

Junkers 2014.gada novembra beigās oficiāli paziņoja par investīciju plānu 315 miljardu eiro apmērā, kura mērķis ir veicināt ES ekonomikas izaugsmi. Plāns paredz, ka ES ekonomikai laika posmā no 2015.līdz 2018.gadam tiktu piesaistītas investīcijas vismaz 315 miljardu eiro apmērā.

Atšķirība EK piedāvātajam investīciju veicināšanas projektam no līdzšinējām investīcijām caur ES fondiem ir tajā, ka tas būs līdzfinansējums privātiem un publiskiem projektiem, piesaistot finanšu instrumentus ar multiplicējošu ietekmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!