Foto: Publicitātes foto

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) vicečempione "Mogo"/LSPA ceturtdien svinēja uzvaru regulārā čempionāta mačā.

"Mogo"/LSPA viesos ar rezultātu 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) pārspēja Hokeja skolu "Rīga".

Viesus astotajā minūtē vadībā izvirzīja Deivids Sarkanis, bet 25.minūtē vairākumā 1:1 panāca Mārcis Smirnovs. Neizšķirts uz rezultāta tablo bija nepilnas divas minūtes līdz 2:1 "Mogo"/LSPA labā panāca Gints Meija un nepilnas trīs minūtes pirms došanās pārtraukumā vadību nostiprināja Mārtiņš Šulcs.

Trešā perioda vidū pēc Ričarda Puriņa otrās rezultatīvās piespēles šajā mačā 4:1 panāca Kaspars Ziemiņš. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 39 sekundes, Krišs Lipsbergs pēc Ziemiņa piespēles mazākumā ar metienu tukšos vārtos uzstādīja mača galarezultātu.

Kopvērtējuma tabulā vadošās pozīcijas aizņem Latvijas komandas. Turnīra līdere ar 20 punktiem 11 mačos ir "Zemgale"/LBTU, 16 punkti 11 cīņās ir "Mogo"/LSPA hokejistiem, bet pa 14 punktiem desmit un 12 spēlēs ir attiecīgi "Kurbads" un "Prizma" vienībām. Hokeja skola "Rīga" ar astoņiem punktiem deviņās cīņās atrodas sestajā pozīcijā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!