Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baltkrievijas aviokompānija "Belavia" nākusi klajā ar paziņojumu, ka no 12. novembra pārtrauc pārvadāt Irākas, Sīrijas un Jemenas pilsoņus reisos no Turcijas uz Baltkrieviju.

"Saskaņā ar Turcijas kompetento orgānu lēmumu no 12.11.2021 Irākas, Sīrijas, Jemenas pilsoņi netiks uzņemti reisos no Turcijas uz Baltkrieviju. Lidsabiedrības "Belavia" pasažieri, uz kuriem attiecas šis aizliegums, var atgūt visu aviobiļetes vērtību bez ieturējumiem tās iegādes vietā," teikts "Belavia" paziņojumā.

Tādu pašu lēmumu jau dienu agrāk pieņēmusi Turcijas kompānija "Turkish Airlines", par to paziņoja Polijas prezidenta kancelejas pārstāvis Jakubs Kumohs, norādot, ka tas ir sarunu rezultāts. Pati lidsabiedrība pagaidām oficiāli nav to komentējusi.

Jau iepriekš ziņots, ka Eiropas Savienība (ES) vērsusies pie 13 valstīm, cenšoties ierobežot migrantu došanos uz Baltkrieviju.

"Turkish Airlines" līdzās "Aeroflot" ir no tām kompānijām, kuras minētas kā potenciālie ES sankciju mērķi saistībā ar migrantu krīzi uz Polijas robežas ar Baltkrieviju.

Kopš vasaras Baltkrievijas kaimiņvalstis Polija, Lietuva un Latvija piedzīvo, kā uzskata ES, Baltkrievijas varasiestāžu organizētu Tuvo Austrumu migrantu pieplūdumu, taču pirmdien, 8. novembrī, pirmo reizi fiksēts masveida tūkstošiem migrantu iekļūšanas mēģinājums Polijā. Daļai migrantu tas arī izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!