Foto: AP/Scanpix/LETA
Polijas policists guvis nopietnus ievainojumus sadursmēs ar baltkrievu amatpersonu iedrošinātajiem migrantiem uz valsts robežas ar Baltkrieviju, atsaucoties uz policijas paziņojumu, vēsta Polijas Radio.

Cietušais likumsargs tiek evakuēts uz slimnīcu ar, iespējams, lauztu galvaskausu – viņam trāpījis kāds no robežas otras puses mests objekts, skaidro policijā.

Incidents noticis laikā, kad Polijā pāri robežai nelegāli cenšas iekļūt tūkstošiem migrantu no trešajām valstīm. Polija, Eiropas Savienība, NATO un ASV apsūdz Aleksandra Lukašenko režīmu par migrantu izmantošanu kā hibrīduzbrukuma instrumentus pret Rietumiem.

Pirmdien Baltkrievijas drošībnieki pavadīja tūkstošiem migrantu uz slēgto Kuzņicas-Bruzgu robežpārejas punktu, informē poļu amatpersonas. Otrdien no rīta, kā liecina virkne video, migranti meta akmeņus pa Polijas policistiem un robežsargiem, kā arī centās sabojāt robežas žogu.

Polijas drošībnieki likuši lietā asaru gāzi un ūdens lielgabalus. Polijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka migranti pa poļiem metuši arī ar baltkrievu amatpersonu izsniegtām apdullinošajām granātām.

Kopš vasaras Baltkrievijas kaimiņvalstis Polija, Lietuva un Latvija piedzīvo, kā uzskata ES, Baltkrievijas varasiestāžu organizētu Tuvo Austrumu migrantu pieplūdumu, taču pirmdien, 8. novembrī, pirmo reizi fiksēts masveida tūkstošiem migrantu iekļūšanas mēģinājums Polijā, īpaši saasinot situāciju uz robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!