Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Gazas joslu kontrolējošais teroristu grupējums "Hamās", gatavojoties 7. oktobrī notikušajam asiņainajam uzbrukumam Izraēlai, apmācīja kaujiniekus speciāli šim mērķim uzbūvētos kibucu jeb Izraēlai raksturīgo komunālo ciemu maketos, kur trenēta māju pārmeklēšana un cilvēku nogalināšana. Tomēr izlūkdienestos signāli par notiekošo noraidīti, liecina pēdējo dienu publikācijas Izraēlas un starptautiskajos medijos.


Jautājumi par to, kā teroristu organizācija varēja sarīkot šāda mēroga uzbrukumu, kuram Izraēlas spēki nebija gatavi, parādījās jau terorakta pirmajā dienā. Laikam ritot, par šiem jautājumiem parādās arvien vairāk un vairāk atbilžu.

Atskats, kā notika uzbrukums, redzams šeit.


"Hamās" uzbrukumā dzīvības Izraēlā zaudēja aptuveni 1200 cilvēki, bet 240 tika saņemti gūstā. Slaktiņš izprovocēja Izraēlas operāciju Gazas joslā ar mērķi iznīcināt "Hamās", kas līdz šim prasījusi jau tūkstošiem dzīvību.

Mācību video publicēti sociālajos tīklos


Otrdien raidsabiedrības BBC publicētos plašas žurnālistiskās izmeklēšanas rezultātos secināts, ka "Hamās" 7. oktobra uzbrukumam trenējās gandrīz trīs gadus un grupējums par šo procesu sociālajos medijos ir publicējis foto un video liecības.

Pašu teroristu filmētajos video redzams, ka kaujinieki mācību kibucos pārmeklē telpu pēc telpas, nogalinot cilvēkus, saņemot gūstā ķīlniekus un spridzinot ciemu vārtus, kas krāsoti dzelteni – gluži tāpat kā īstajos Izraēlas dienvidu kibucos. Turklāt, kā secināja BBC, viens no šiem mācību laukumiem atradies vien aptuveni kilometra attālumā no Izraēlas robežas.

Tāpat raidsabiedrība identificējusi 10 dažādas palestīniešu teroristu grupas, kas piedalījušās šajās mācībās. Sešas no tām par to ziņojušas sociālajos tīklos.

Savukārt ebreju 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!