Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija māte pieprasījusi Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam nekavējoties atdot viņai dēla līķi, lai aktīvists varētu tikt apglabāts, ziņo laikraksts “The Moscow Times”.

"Es aicinu jūs, Vladimir Putin, lēmums ir atkarīgs tikai no jums. Ļaujiet man beidzot redzēt savu dēlu," pauž Ludmila Navaļnija video, kas uzņemts pie viņas dēla pēdējās ieslodzījuma vietas.

"Es pieprasu nekavējoties atdot man Alekseja līķi, lai es varētu viņu cilvēcīgi apglabāt," uzsver māte.

Krievijas izmeklētāji Navaļnija ģimenei un advokātiem pirmdien paziņoja, ka viņi neatdos opozicionāra ķermeni vēl vismaz divas nedēļas, pamatojot, ka nepieciešams veikt "ķīmisko pārbaudi", lai noskaidrotu nāves cēloni.

Navaļnijs, kurš bija pēdējo gadu galvenais Putina politiskais pretinieks, piektdien, 16. februārī, mira Arktikas soda kolonijā, kur viņš tika turēts saistībā ar apsūdzībām par "ekstrēmismu". Apsūdzības plaši uzskatītas par politiski motivētām un kā atriebība par viņa politisko darbību. Navaļnija sabiedrotie un Rietumi opozicionāra nāvē vaino Krievijas varasiestādes. Kremlis šīs apsūdzības dēvē par "absolūti nepamatotām un vulgārām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!