Gaidām pāvestu
Sadzirdējis Raimonda Vējoņa un Latvijas Romas katoļu baznīcas ielūgumus, Vatikāns oficiāli
apstiprinājis
Romas pāvesta Franciska vizīti Latvijā. Pāvests Latviju apmeklēs 24. septembrī. Vizītes laikā pāvests Francisks tiksies ar Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem, kā arī piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa.


Pāvesta Franciska vizīte mūsu tautai nesīs lielu Dieva svētību,
uzskata
Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Viņš aicina apzināties, ka Latvija iekļuvusi izredzēto skaitā, jo pāvestu vizītē ir ielūgušas ļoti daudzas valstis. Izvēloties Baltijas valstis, tajā skaitā arī Latviju, pāvests Francisks ļauj noprast, cik tās viņam ir svarīgas.


Lai arī pensionāri noprastu, ka viņi ir mums svarīgi, OECD
rosina
vairākas izmaiņas. Piemēram, ieviest caurspīdīgumu privāto pensiju fondu nozarē, uzlabot pensiju pirmo līmeni, palielināt minimālo pensiju, kā arī atcelt mikrouzņēmumu darbinieku izņēmumu statusu.
'ABLV' nav vienīgie
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola piektdienas rītu sāka ar nopietnu
paziņojumu
– Latvijā ir 10 bankas ar lielu ārvalstu klientu portfeli, un uz slidenas takas var nonākt jebkura no tām. Latvija no ASV partneriem arīdzan saņēmusi
mājienu
, ka bankas joprojām atmazgā naudu.


Tikmēr ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pēc sarunas ar ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieku pretterorisma jautājumos
secinājis
, ka Latvijas atbildīgajām institūcijām ir gana daudz informācijas par "ABLV Bank" lietu, lai tās "beigtu daudz filozofēt" un sāktu rīkoties. Tiesa
atļāvusi
 "ABLV Bank" filiāli Luksemburgā pārdot jauniem investoriem.


Ja nu gadījumā kritīs vēl kāda banka,
šeit
atradīsi izklāstu par to, kas ir bankas pašlikvidācija un kādas tiesības ir likvidatoram. Bet
šeit
stāsts par tehnoloģiju giganta "Amazon" izredzēm konkurēt ar bankām.
Skandāls basketbolā
Bijušais Latvijas basketbola izlašu direktors Māris Jučmanis vērsies KNAB,
vainojot
Latvijas Basketbola savienību ar tās ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu priekšgalā šantāžā un mēģinājumos izspiest Ministru kabineta piešķirto prēmiju par izciliem sasniegumiem sportā. Šneps Jučmaņa apgalvojumus par prēmijas izspiešanu nodēvēja par meliem. Viņš skaidro, ka Jučmanis, beidzot darbu, ir atstājis finansiālas saistības, kuras negrib nokārtot.


Tagadējais savienības prezidents Valdis Voins
stāsta
, ka domstarpības ar Jučmani par viņa saimniekošanu un finanšu disciplīnu, ieņemot izlašu direktora amatu, bijušas jau agrāk.


Negodā kritis arī mūsu basketbolists Dāvis Bertāns, kurš atkal iekļuvis NBA
skaistāko epizožu topā
, taču šoreiz viņš nav epizodes galvenais varonis. Savukārt
te
atradīsi ļoti sāpīgu piezemēšanās video pēc bumbas trieciena grozā no augšas NBA laukumā.
Vēl portālā Delfi:
Jau teju četrus gadus Rīgā mājvietu radis bijušā "Apple" inženiera dibinātā IT uzņēmuma "Ubiquiti Networks" attīstības un pētniecības centrs "Ulabs". Kā
intervijā
mums saka centra vadītājs Kristaps Rikāns, šis stāsts nav par lētu darbaspēku, bet gan par talantīgiem un spēcīgiem vietējiem inženieriem, kuri idejas pārvērš taustāmos produktos.


Pāvilostas "mājas – kuģa" atrašanās stāvkrasta kāpās, ja šī zeme izrādīsies privāta, likumus nepārkāpj, ko apstiprina tiesas lēmums divās instancēs, raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu"
pauda
vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.


Sīrijas opozīcijas kontrolētajā Austrumgutas anklāvā Damaskas pievārtē, Sīrijā, divu nedēļu laikā
nogalināti
vairāk nekā 1000 cilvēku un 4800 cilvēki ievainoti.


Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns
apsolījis
, ka Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina naktsmiers vairs netraucēs ar agriem rīta zvaniem par Ziemeļkorejas ballistisko raķešu izmēģinājumiem.


Mūziķiem nepatīkamu negadījumu Lielās mūzikas balvas ceremonijā piedzīvoja talantīgā latviešu vijolniece Kristīne Balanas. Uzstāšanās laikā pārtrūka viņas vijoles stīga, taču mūziķe neapmulsa un situāciju
veikli atrisināja
, izpelnoties skaļas ovācijas.
Dienas versija:
"Dienā, kad sieviete uzsāk kopdzīvi ar partneri, viņa, visdrīzāk, neiedomājas, ka varētu kļūt par fiziskas vai emocionālas vardarbības upuri,"
raksta
Marta Herca, brīdinot, ka vardarbīgās attiecībās var nonākt ikviena sieviete. Ko darīt, ja strīdi ir pārvērtušies sistemātiskā varmācībā un ne tu, ne tavi bērni vairs nav drošībā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!