Alga e–pastā
"Luminor" ikdienas produktu attīstības vadītājs Baltijā Jevgeņijs Kazaņins mums intervijā
stāsta
, ka bankas no finanšu tehnoloģiju nozares var mācīties ātrumu, attieksmi pret klientiem, kā arī atšķirīgu skatupunktu uz bankas pakalpojumiem un produktiem – kāpēc algu nevarētu glabāt "Gmail" vai "Facebook"? Vienlaikus viņš atzīst, ka "fintech" uzņēmumi nevarēs tik vienkārši nomainīt bankas.


Nomainīt kādam nāksies Latvijas Futbola federācijas prezidentu Gunti Indriksonu, kurš futbola laukumos saimnieko jau kopš 1996. gada, bet nu nolēmis atkāpties. Viens no kandidātiem viņa aizstāšanai ir 36 gadus vecais Kaspars Gorkšs, kurš vēlas palīdzēt "valstsvienībai gūt panākumus, kādus neizdevās sasniegt kā spēlētājam". Šodien viņš bija ciemos pie Jāņa Dombura.
Te intervija
.


Jaunas darba intervijas tomēr izpaliks Baibai Rubesai, jo "Rail Baltica" ieviesēja uzņēmuma "RB Rail" padome
lēma
, ka viņai jāturpina darbs valdes priekšsēdētājas amatā. Mazāk iepriecinošas ziņas uzklausījis 13. janvāra grautiņos apsūdzētais Ansis Ataols Bērziņš – Čehija viņu
izdos Latvijai
.
Kodolreaktoru graušana
Šeit
radīsi nule atslepenotu video, kā Izraēla 2007. gadā sagrāva Sīrijas prezidenta Bašara al Asada būveto kodolreaktoru. Izraēlas lēmums atklāt 11 gadus senus notikumus varētu būt skaidrojams ar vēlmi brīdināt Sīrijas sabiedroto Irānu, pret kuru Telaviva vēlas panākt stingrāku starptautisko spiedienu.


Pamatīgu spiedienu no iedzīvotājiem šodien izjuta Maskavas apgabala gubernators Andrejs Vorobjovs un Volokolamskas rajona vadītājs Jevgēnijs Gavrilovs. Sapulcējies pūlis uz viņiem
izgāza dusmas
par no izgāztuves noplūdušām gāzēm, kas saindējušas 69 cilvēkus, tostarp bērnus. Iedzīvotāju un varas konflikts par vietējo izgāztuvi "Jadrovo", ko apsaimnieko ar vietējo administrāciju saistīta firma, saasinājās jau februārī, kad pilsētā izplatījās neciešama smaka.


Saticīgāk notikumi risinās Āfrikā, kur 44 valstu līderi
parakstījuši vienošanos
par viena no pasaulē lielākā brīvās tirdzniecības bloka veidošanu. Darījums varētu stāties spēkā sešu mēnešu laikā un uzlabot 1,2 miljardu afrikāņu turību. Tomēr blokam nav pievienojušās 10 kontinenta valstis, tostarp Nigērija. Lai savienība kļūtu par realitāti, vienošanās vēl jāratificē valstu parlamentos.
Kas netrafarētajam vēderā
Ikviens būs dzirdējis par Ceļu policijas slepeno ieroci – netrafarētajiem auto. Taču vien retais nojauš, kas
slēpjas
aiz tumšo rumaku durvīm. Policijas automobilis ir aprīkots ne tikai ar ātruma radaru un videokamerām, bet arī negodprātīgo autovadītāju radaru detektoru tvērēju. Patruļmašīnā ir piekļuve datubāzes serverim, kas ļauj arī pārbaudīt detalizētāku informāciju, piemēram, par Vācijā reģistrētu transportlīdzekli. Drīzumā tos aprīkos arī ar OCTA detektoru.


Sinoptiķi tikmēr
brīdina
, ka autovadītājiem vēl nevajadzētu steigties ar riepu maiņu, jo tuvākās nedēļas būs aukstas un sniegotas. Savukārt
nelaimes gadījums
ASV krietni piebremzēs pašbraucošo automašīnu steidzīgo attīstību. Kompānijas "Uber" automašīna notrieca 49 gadus velosipēdisti, kura no gūtajām traumām slimnīcā mira. Uzņēmums pēc incidenta apturēja visus pašbraucošo auto izmēģinājumus Ziemeļamerikā.


Krietni piezemētākas Otrajā pasaules karā izmantotas tehnoloģijas šobrīd gulst Klusā okeāna dzīlēs. ASV miljardiera Pola Alena vadītās ekspedīcijas pārstāvji
paziņojuši
, ka atraduši nogremdēto vieglo kreiseri "USS Juneau", kura gals maksāja dzīvību arī 687 jūras kājniekiem. Kreiseris atrasts tikai dažas nedēļas pēc tam, kad Alena zinātniskā kuģa "Petrel" komanda atrada aviācijas bāzeskuģa "USS Lexington" vraku.
Vēl portālā Delfi:
Saeima šodien galīgajā lasījumā
pieņēma
grozījumus likumos, kas paredz ar aiznākamo mācību gadu mazākumtautību izglītības iestādēs sākt pakāpenisku pāreju uz izglītību latviešu valodā vidusskolu posmā.


Drošības apsvērumu dēļ Anglijas futbola izlase uz Pasaules kausa finālturnīru Krievijā
vedīs
līdz gan savus pavārus, gan pārtikas produktus. 


Kārlis Lesiņš uzņēmis dokumentālo
filmu
par Latvijas musulmaņu kopienu. Pirmizrāde notiks 10. aprīlī kinoteātrī "Splendid Palace". Bet 28. martā turpat notiks
filmu vakars
par godu kinodokumentālista Ivara Brila 80 gadu jubilejai.


Šeit
radīsi sarunu ar sieviešu apģērbu zīmola "Nolo" izveidotāju Viktoriju Jonieni. Pēc izglītības ir ekonomiste, bet pēc aicinājuma – dizainere.


Šodien tev jārod atbilde uz kādu neparastu
jautājumu
– kurš Latvijas ainavas elements tu esi? Un atceries, ka
nevajag tuvoties
piekrastes roņiem!
Dienas versija:
"Cehs.lv"
secinājis
, ka monogāmija ir lielākais drauds Latvijas pastāvēšanai. "Tas gan netraucē lielajam vairumam Latvijas partiju būvēt savas programmas uz "dabiskām" un "tradicionālām" vērtībām. Kakāt plastmasas maisiņos arī nav baigi dabiski, bet hei..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!