Foto: Publicitātes foto

Daudziem pāriem (un ne tikai pāriem) intīmā kosmētika un seksa rotaļlietas ir neatņemama mīlēšanās sastāvdaļa, kas palīdz ne tikai gūt baudu un dažādot sajūtas, bet arī satuvināties. Tajā pašā laikā ne visi zina, ka intīmpreču piedāvājums ir ļoti plašs – tas neaprobežojas vien ar dildo, vibratoriem un lubrikantiem. Ko vērts iegādāties, kad šķiet, ka viss jau izmēģināts, – stāsta “SexyStyle” veikalu vadītāja, sertificēta dūla un psiholoģijas studente Eva Gulbe.

Esam izzinājuši, kā izvēlēties savu pirmo seksa rotaļlietu. Tāpat arī esam noskaidrojuši, kādas aizvadītajā gadā bija iecienītākās intīmpreces, kādas ir lubrikantu priekšrocības, kā arī pētījuši rotaļlietas pāriem. Šajā izglītojošajā ceļojumā ir izkristalizējies vērtīgs secinājums – lai atrastu sev piemērotāko intīmpreci, vislabāk doties uz specializētu veikalu un klātienē aprunāties ar zinošu konsultantu, kurš izzinās klienta vēlmes un palīdzēs piemeklēt kaut ko viņa gaumei atbilstošu.

"Veikala konsultants būs vislabākais palīgs ne tikai tiem, kas vēlas iegādāties savu pirmo seksa rotaļlietu, bet arī tādiem, kam jau ir pieredze. Zinot, kādu sajūtu cilvēks vēlas gūt un kādu zonu vai maņu stimulēt, konsultants spēs ieteikt intīmpreces arī tiem, kas meklē kaut ko neparastu un ārpus ierastajiem rāmjiem," stāsta "SexyStyle" pārstāve.

Neparastie baudas sniedzēji

Ja klasiskie vibratori sāk šķist garlaicīgi, noteikti vērts papētīt, kas vēl tiek piedāvāts šajā produktu grupā. Piemēram, "SexyStyle" iegādājams zīmola "Fun Factory" vibrators "Volta" ar elastīgām silikona "mēlītēm". Ierīce ir paredzēta klitora un citu erogēno zonu stimulācijai. "It kā klasisks produkts, bet jau kaut kas cits. To iesaistot rotaļās, būs arī vairāk jāizmanto sava iztēle," stāsta veikala pārstāve.

Plašajā vibratoru sortimentā izceļas arī "Snail Vibe" dubultās stimulācijas vibrators, kura forma atgādina mīlīgu gliemezīti. Šī rotaļlieta ir īpaši pielāgota sievietes baudas anatomijai, jo tās spirālveida galviņa nodrošina nepārtrauktu klitorālu stimulāciju, sinhroni pielāgojoties vibratora kustībām.
Foto: Publicitātes foto

Savukārt vibratoriem vizuāli ļoti līdzīgi, bet sajūtu sniegšanas ziņā atšķirīgi produkti ir pulsatori. "Fun Factory" piedāvātie pulsatori nevis vibrē, bet ar magnētiem imitē penetrācijas kustības un rada grūdienus. "Starp citu, šī rotaļlieta lieliski kombinējas ar gaisa plūsmas ierīcēm," piebilst Eva.

Lai gan gaisa plūsmas ierīces klitora stimulācijai ir visai populāri produkti, pēc darbības principa nedaudz atšķirīga rotaļlieta ir iecienītā zīmola "Womanizer" modelis "OG". Tā "Pleasure Air" tehnoloģija ir paredzēta ne tikai klitora stimulācijai, bet īpaši pielāgota tieši G zonas stimulācijai ar vibrāciju un pulsējošu gaisa plūsmu. Tā kā gaisa plūsma tiek nodrošināta makstī, sieviete var piedzīvot jaunas, neparastas sajūtas.

"Womanizer" piedāvā arī īpašu dušas uzgali, kurā iestrādāts baudas režīms. "Uzgalis ir ļoti diskrēts – tas izskatās pēc parasta dušas uzgaļa. To var izmantot arī vannā zem ūdens, un tad sniegtās sajūtas ir ļoti līdzīgas tām, ko sniedz gaisa plūsmas stimulators," piebilst Eva.

Vēl kāds interesants produkts klitora stimulēšanai ir "Satisfyer" ražotais "Sweet Treat". Tas ir stimulators, kas izskatās pēc saldējuma un, pateicoties dažādiem vibrācijas un rotācijas līmeņiem, spēj simulēt orālo seksu un sniegt tam raksturīgās patīkamās sajūtas.
Foto: Publicitātes foto

Savukārt reivu apmeklētāji īpaši iecienījuši "Lovense" tālvadības vibroolu "Lush 3", kas spēj reaģēt uz mūziku un pielāgot tai vibrācijas. "Basi no skandām dod stimulu, un ķermeņa iekšienē vienā ritmā ar mūziku vibrē šī rotaļlieta," paskaidro veikala pārstāve.

Arī par vīriešiem nav aizmirsts! Tehnoloģiski izsmalcinātais "Handy" ir automātisks, interaktīvs masturbators, kas savienojams ar mobilo lietotni un plašu pieaugušo video piedāvājumu interaktīvā platformā, kā arī VR brillēm. Masturbatora ierīcei ir pievienota uzmava ar iekšējo reljefu, kas spēj kustēties atbilstoši lietotāja vēlmēm.
Foto: Publicitātes foto

Nevajag baidīties izmēģināt arī elektrostimulācijas rotaļlietas. Tās ļoti var bagātināt sajūtas, un variācijas iespējas ir plašas – sākot no ierīcēm, kas sniedz pavisam maigas sajūtas, līdz tādām, kas "iesit" dzēlīgi. "Daudziem ir asociācijas, ka elektrība sāp, bet, ja ar šīm ierīcēm iemācās pareizi spēlēties, var ļoti paplašināt sajūtu un baudas robežas," cilvēkus iedrošina Eva.

Arī intīmās kosmētikas plauktos atrodami plašas sajūtu gammas un baudpilnu mirkļu sniedzēji, ne tikai klasiskie ūdens bāzes un silikona bāzes lubrikanti. Pieejamas dažādas vielas, kas veicina dzimumorgānu jutīgumu, sniedz kņudinošas sajūtas un pat imitē vibrāciju. Piemēram, zīmols "Orgie" piedāvā vairākus produktus, kas pastiprina jutību intīmajās zonās.
Foto: Publicitātes foto

Kā vēl dažādot intīmo dzīvi?

Lai uzturētu attiecībās kaisli un tās pilnveidotu, partneriem ir svarīgi attīstīties ne tikai kā individualitātēm, bet arī pārim. Kopīgas pieredzes un intereses attiecībām piešķir dziļāku jēgu, un kādēļ gan kopīgās intereses nevarētu būt ar erotisku piesitienu? Meklējot veidus, kā dažādot intīmo dzīvi, iespējams, vērts izmēģināt kādu no "SexyStyle" piedāvātajām meistarklasēm.

Attiecībās, kurās valda savstarpēja uzticība, ir būtiski runāt par savām slēptākajām vēlmēm un fantāzijām. Varbūt tu jau sen vēlies izmēģināt kādu no BDSM (saīsinājums, kas izveidots no angļu valodas vārdiem: bondage, discipline, domination, submission, sadism, masochism) aktivitātēm?
Foto: Publicitātes foto

"Es ieteiktu sākt ar kādu "SexyStyle" meistarklasi. Pie mums notiek gan tādas, kas veltītas tieši BDSM pasaules iepazīšanai, gan tādas, kurās var atsevišķi iepazīt dažādus ietekmes spēļu atribūtus no spalviņām līdz stibām un saprast, kā ar tiem darboties. Katrā meistarklasē runājam arī par drošību un komunikāciju, kas ir visa pamatā. Piekrišanas tēma ir tik svarīga un interesanta, ka nereti tai veltām atsevišķas nodarbības. Ja runājam konkrēti par rotaļlietām, tad pletne ir pamats, ar ko sākt. Arī acu apsēji," skaidro veikalu vadītāja.

Meistarklasēs tiek pasniegta arī erotiski estētiskā cilvēku sasiešanas māksla šibari. Došanās uz šādu izzinošu lekciju var būt ideja interesantam randiņam, kurā gūtās iemaņas pēcāk varēs arī likt lietā. Meistarklasē ne tikai izstāstīs svarīgāko, kas jāzina par šibari un drošības prasībām, lai rotaļu praktizēšana būtu droša, bet arī parādīs un ļaus izmēģināt dažādus mezglus. Lai nerastos pārpratumi, svarīgi piebilst, ka visas "SexyStyle" meistarklases notiek izglītojošā gaisotnē, tehnikas tiek demonstrētas uz manekena un šīs meistarklases neietver jebkādu atkailināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!