Foto: Publicitātes foto

Pienācis laiks atplestām rokām sagaidīt garākas, siltākas dienas. Pavasarim tuvojoties, ikvienam rodas vēlme atvadīties no ziemas apģērba un apaviem, tāpēc ir pienācis laiks vērt skapja durvis un gatavoties jaunajai sezonai. IKEA interjera dizainers sniedz padomus par to, kā ziemas apģērbu un apavus sagatavot glabāšanai tā, lai nākamgad būtu prieks tos atkal valkāt un tu būtu lepns par padarīto.

IKEA interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus apgalvo, ka uzglabāšanu atvieglo divi vienkārši soļi: jāzina, kad mantas tiks izmantotas nākamreiz, un jāgādā, lai tās vari lietot uzreiz. Tad skapju vai plauktu satura pārskatīšana būs prieks, nevis pienākums. Viņš sniedz dažus padomus par to, kā vieglāk uzglabāt lietas. Daudzi ieteiktie risinājumi IKEA pieejami par tagad zemāku cenu. Pildot apņemšanos sniegt labāku ikdienas dzīvi daudziem, uzņēmums februārī samazināja cenas vairāk nekā tūkstotim mājokļa labiekārtošanas preču.

Apģērba pareiza sagatavošana glabāšanai

Nav jēgas ieguldīt laiku un spēku, apģērbu un apavus gatavojot uzglabāšanai, un aizņemt vietu, ja nākamajā ziemā tu tos nevalkāsi, tāpat kā nevalkāji šogad. Ziedo visu lieko, jo nākamajā sezonā ar, iespējams, jau aizmirsto apģērbu un apaviem atkal būs jātiek galā.

Interjera dizainers aicina pēc apģērba pārskatīšanas pārliecināties, ka ziemas sezonas apģērbs noglabāts labā stāvoklī – ir vērts to izmazgāt vai iztīrīt. Smakas vai traipi, pat ja tie nav uzreiz manāmi, novietojot apģērbu glabāšanai, ieēdīsies vēl vairāk. Turklāt kodes un citus kaitēkļus vairāk nekā pats audums piesaista ēdiena un sviedru traipi. Tāpat vērts atcerēties, ka ne visas drēbes ir jāmazgā – dažas var vienkārši izvēdināt svaigā gaisā. Izvēdinot gultas veļu un tekstilizstrādājumus, tie šķitīs kā jauni.

Izvēlies īstos glabāšanas risinājumus

"Ideāls apģērba un apavu glabāšanas risinājums ir kartona vai auduma kastes, jo materiāls nodrošina gaisa apmaiņu. Ir vērts tos sadalīt, lai bikses, krekli un apavi glabātos atsevišķās kastēs un būtu viegli atrodami," Rimkus stāsta un sniedz padomus par to, kā novietot glabāšanai dažādus apģērbus un apavus.

  • Cimdus var salikt nelielos ISTAD atkārtoti aiztaisāmos maisiņos (no 1,29 EUR), un maisiņus savukārt ievietot kastēs. Kad aukstais laiks atgriezīsies, tie būs viegli atrodami.

  • Lai tavi iecienītākie ziemas zābaki saglabātos glīti, vispirms notīri tos, tad ieliec tajos apavu spriegotājus (piemēram, SITTPINNE par 1,5 EUR) un ieliec tos apavu kastē (piemēram, FULLSMOCKAD par 4,99 EUR). Lai taupītu vietu, kastes liec citu virs citas.

Foto: STUK soma, Publicitātes foto
  • Adījumu glabāšanai noderēs STUK somas (no 6,99 EUR), kas ir neitrālā krāsā un iederēsies jebkurā interjerā, radot tīras un pārskatāmas telpas iespaidu.

Foto: RENSHACKA pārvalki, Publicitātes foto
  • Mēteļus, ziemas sporta apģērbu vai drēbes, kuras nevēlies locīt un kuras nelien skapī, vari karināt uz drēbju statīva (piemēram, MULIG par 9 EUR). Izmazgā tās vai iztīri, nododot ķīmiskajā tīrītavā, tad uzliec tām pārvalku (piemēram, RENSHACKA par 0,80 EUR), kurā ielikts sauso smaržu maisiņš (piemēram, KROPPSVARM par 1 EUR) – tā drēbes būs pasargātas no traipiem, putekļiem un mitruma, kā arī labi smaržos.

Brīva vieta mantu uzglabāšanai

Tā kā skapis, iespējams, ir viena no dažām mantu glabātavām tavā mājoklī, interjera dizainers aicina izmantot arī citas uzglabāšanai noderīgas vietas. Ja tava gulta nav aprīkota ar mantu uzglabāšanas kasti, ziemas sezonas apģērbu vari glabāt zem gultas. Kastes ar vāku vienmēr noder kā papildu vieta mantām. Izvēlies caurspīdīgas kastes (piemēram, SAMLA no 1,99 EUR), lai vari viegli pārskatīt to saturu, vai uzliec etiķeti, lai nav jātērē daudz laika, meklējot īsto kasti.

IKEA samazina cenas

Īstenojot savu mērķi nodrošināt labāku ikdienas dzīvi daudziem, IKEA no 2024. gada 1. februāra samazina cenas vairāk nekā tūkstotim preču. Cenas tiks samazinātas lielai daļai mājokļa labiekārtošanas preču dažādās kategorijās – no tādām klasiskām vērtībām kā dīvāni un atpūtas krēsli līdz uzglabāšanas risinājumiem un interjera priekšmetiem. Piemēram, cena kastei DRONA samazināta no 3,99 eiro līdz 2,99 eiro, plauktam KALLAX – no 44,99 eiro līdz 39,99 eiro, kumodei ar atvilktnēm MALM – no 59,99 eiro līdz 49,99 eiro, rakstāmgaldam MICKE – no 99 eiro līdz 79 eiro. Tie, kas vasaras sezonai sāk gatavoties laikus, atradīs NÄMMARÖ kolekcijas preces par zemāku cenu. Cenas tiks samazinātas arī dažādiem guļamistabas tekstilizstrādājumiem, piemēram, siltajai segai SMÅSPORRE, kā arī rāmim TROFAST un daudziem citiem mājas interjera risinājumiem.

IKEA preces par jaunu, zemāku cenu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!