Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" sestdien neaizvadīs "Arēnā Rīga" plānoto maču pret Maskavas "Dinamo", vēstīts KHL mājaslapā. Par šādu rīcību Latvijas vienību, visticamāk, sodīs ar tehnisko zaudējumu,

Rīgas klubs informējis KHL, ka tas nonācis karantīnā, tādēļ nevar aizvadīt sestdien paredzēto spēli. Par šādu rīcību "Dinamo" jāuzņemas visas sekas, kas saistītas ar Maskavas "Dinamo" radītajiem zaudējumiem spēles nenotikšanas dēļ, vēstī līga.

Līgas paziņojumā arī uzsvērts, ka Rīgas "Dinamo" atteicās uz spēli norīkot rezerves sastāvu, ko šajā gadījumā varētu sastādīt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienība "Rīga".

Zīmīgi, ka paziņojumā norādīts uz pieciem saslimšanas gadījumiem ar Covid-19 rīdzinieku komandā. Jau ziņots, ka visiem "Dinamo" vienības spēlētājiem jāievēro pašizolācija, jo klubā saslimuši deviņi spēlētāji un divi personāla darbinieki. Šādu precizējumu otrdien pauda kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, lai gan iepriekš bija ziņots, ka ar slimību inficējusies desmit hokejisti.

Lai gan KHL nav minējusi, vai Rīgas klubam par šādu soli pienākas tehniskais zaudējums, publikācija ievietota ar mirkļbirku "#tehniskais zaudējums" ["#technical defeat"].

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" nav saņēmusi pretimnākšanu no līgas vadības par gaidāmajām piecām spēlēm, kurām jānorit karantīnas laikā. Savickis arī uzsvēris, ka "Dinamo" vienība jauniešus no "Rīgas" negrasās sūtīt laukumā, lai "neliktu jaunos zem sitiena". Dublieru komandu pārstāv hokejisti, starp kuriem tikai četri spēlētāji šogad sasniegs 20 gadu slieksni.

Savukārt KHL prezidents Aleksejs Morozovs jau iepriekš izteicis skarbu kritiku Latvijas virzienā, jo Rīgā veiktie Covid-19 ātrie testi esot neuzticami, bet Krievijā veiktās pārbaudes tiem pašiem cilvēkiem esot negatīvas.

Jau ziņots, ka otrdien ar tehnisko zaudējumu tika sodīta arī masveidā inficētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas nedevās uz jau iepriekš pārcelto maču pret Gunāra Skvorcova pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienību. Šajā saistībā līgas vadība uzsvēra, ka komandām laikus jau jādomā par sastāva nodrošināšanu, kā tas esot norādīts pirms sezonas. Turklāt tika norādīts, ka "Lokomotiv" veikto pārbaužu rezultāti atšķiras no KHL laboratorijas izmeklējumiem.

Savukārt bez traucēkļiem pašizolāciju turpina ieturēt vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" komanda no Somijas, kā arī Kazahstānas klubs Nursultanas "Baris". Tieši pret "Baris" vienību "Dinamo" nāksies spēlēt novembrī, jo vairāku Covid-19 gadījumu dēļ 18. septembrī paredzētā spēle nevarēja notikt.

KHL vadība gan iepriekš jau lūdza Somijas valdībai saīsināt "Jokerit" paredzēto karantīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!