Arī šogad 'Delfi' stiprinās LU fonda stipendiātus ar līdzekļiem jauno izcilnieku izaugsmei
Latvijā vadošais ziņu medijs "Delfi", turpinot rūpēties par ieinteresētu sabiedrību, mediju nozares attīstību un jaunu talantu atbalstu, arī šajā mācību gadā izsludina pieteikšanos "Delfi" stipendijai. "Delfi" Latvijas Universitātes (LU) fondam ziedo 10 000 eiro, kas tiks sadalīti starp diviem izciliem un talantīgiem studentiem, katram nodrošinot 5000 eiro. Savukārt visi LU fonda stipendijas saņēmēji līdz pat mācību gada beigām tiks nodrošināti ar bezmaksas pieeju kvalitatīvai žurnālistikai un oriģinālam saturam, ko sniedz "Delfi Abonements", kas ietver visu "Delfi" maksas saturu – "Delfi Plus", "Delfi Bizness" un MVP.
"Delfi" stipendija
"Delfi" stipendijai var pieteikties visu akreditēto Latvijas augstskolu studenti, sākot no 2. kursa, kā arī maģistrantūras un doktorantūras studenti, kuri izvēlējušies studijas žurnālistikas vai multimediju producēšanas apakšprogrammās. Uz stipendiju var pretendēt centīgi, spējīgi un sabiedriski aktīvi studenti, kuru vidējā svērtā atzīme ir augstāka par 7,5. Vērā tiek ņemts aizvadītā semestra vidējais svērtais vērtējums.
"Latvijas Universitātes fonds ir lielākā filantropijas organizācija Baltijā starp augstskolu fondiem. LU fondam ir uzticējušies vairāk nekā 4000 ziedotāju – kā privātpersonas, tā organizācijas. Ir atbalstīti vairāk nekā 540 dažādi pētniecības un infrastruktūras projekti un teju 2000 studentu ar mecenātu stipendijām. LU fonda un "Delfi" sadarbība ir stiprinājusi pētnieciskās žurnālistikas virzienu, ar "Delfi" stipendiju atbalstot spilgtākos, mērķtiecīgākos studentus no visām Latvijas augstskolām, kurās ir iespējas studēt žurnālistikas programmās,"
Laila Kundziņa, Latvijas Universitātes fonda izpilddirektore
Pretendentu izvērtēšanā piedalīsies "Delfi" mediju grupas galvenais redaktors Ingus Bērziņš, "Delfi Plus" redaktore Vita Dreijere un vēl citi jomas speciālisti. Pilns komisijas sastāvs tiks precizēts tuvākajā laikā.

Pieteikšanās 2022./2023. akadēmiskā mācību gada stipendijai notiks līdz 30. septembrim.

Pieteikties stipendijai var mājaslapā www.fonds.lv.

Stipendijas administrēšanu nodrošina LU fonds.
"Atceros savus žurnālistikas studiju laikus, kad lekcijas un mājasdarbus nācās apvienot ar pilnas slodzes darbu. Tā bija iespēja gūt praktisku pieredzi žurnālistikā, taču nenoliegšu – palaidu garām daudz lekciju. "Delfi" stipendija šādas situācijas palīdzēs risināt, jo ar tās apmēru, manuprāt, ir pietiekami, lai stipendijas saņēmēji varētu atļauties studijas neapvienot ar pilnas slodzes darbu. Turklāt līdzšinējā pieredze liecina, ka stipendijas saņēmēji labprāt izmanto arī iespēju apgūt profesionālos knifiņus un iegūt praktisku pieredzi portālā "Delfi". Arī man, veidojot "Delfi Plus" saturu, nācies cieši sastrādāties ar vienu no iepriekšējām stipendiātēm un nu jau manu kolēģi Laini Fedotovu. Prieks, ka ar stipendijas palīdzību varam laikus izkristalizēt jaunos talantus, kurus atbalstīt finansiāli un kuriem vajadzības gadījumā sniegt arī profesionālu atbalstu, palīdzot kļūt par spēcīgiem mediju profesionāļiem."
Vita Dreijere, "Delfi Plus" redaktore
"Būt "Delfi" stipendiātei ir stabils apliecinājums man kā žurnālistikas studentei, ka esmu īstajā vietā un dodos pareizajā virzienā. Piesakoties stipendijai, zināju, ka visas pretendentes ir spēcīgas šajā lauciņā, tāpēc ievilku dziļāk elpu un vienkārši pierādīju, kā tieši es varu uzlabot mediju vidi Latvijā, Eiropā un plašāk pasaulē. Tā nu arī tiku stipendiātos. "Delfi" bija atbalsts, taču arī man pašai ir nemitīga motivācija un dzinulis būt labākai žurnālistikā – intervējot, pētot un rakstot. Šovasar bija lieliska iespēja būt arī daļai no "Delfi" redakcijas, esot praksē. Pieteikties un cīnīties, nevis domāt, ka "ir jau labāki un spēcīgāki" pretendenti, – to arī novēlu jaunajiem žurnālistikas cīnītājiem!" stāsta "Delfi" stipendiāte Anna Luīze Ruskule.

Anna Luīze Ruskule
"Delfi" stipendiāte
Kvalitatīvas žurnālistikas pieredze ar bezmaksas "Delfi Abonementu" visiem LU fonda stipendiātiem
Turpinot jau iedibināto tradīciju, arī šajā mācību gadā "Delfi" rūpēsies par to, lai visi Latvijas Universitātes fonda stipendiāti varētu bez maksas izbaudīt kvalitatīvo un oriģinālo saturu, kas tiek piedāvāts "Delfi Abonementa" lietotājiem. Abonements ietver visu "Delfi" maksas saturu, kā arī sniedz ievērojami ērtāku portāla lietojamību un pārskatāmību, jo ir samazināts komercreklāmu apjoms. Ar "Delfi Abonementu" pieejama arī neierobežota piekļuve arhīvam, interaktīvajiem specprojektiem, "Delfi TV" raidījumiem un arī vizuālās stāstniecības rakstu sērijām. Iepriekšējos gados LU fonda stipendiāti ļoti atzinīgi novērtējuši šo iespēju.

LU fonds jau kopš 2004. gada mecenātiem un sadarbības partneriem sniedz iespēju atbalstīt gan LU, gan citas Latvijas augstskolas, investējot studentu izaugsmē un Latvijas nākotnē. Fonda prioritāte ir atbalsta sniegšana izcilākajiem studentiem un pētniekiem, modernas mācību vides izveides veicināšana, kā arī universitātes ēku būve un rekonstrukcija.
"Delfi" vienmēr iestājies par ieinteresētu sabiedrību, kas, pateicoties uzticamai informācijai, spēj pieņemt patstāvīgus lēmumus, un šī vīzija saskan arī ar mūsu rūpēm par informētiem un zinošiem jauniešiem, kuri veido Latvijas kā demokrātiskas valsts nākotni. "Delfi" ne tikai atbalsta LU fondu, bet ik gadu arī organizē jauno žurnālistu skolu "Storygram", kuras ietvaros zinātkāriem, motivētiem un erudītiem jauniešiem ir iespēja gūt pirmo pieredzi žurnālistikā un ielūkoties mediju jomas ikdienā. Šī gada absolventi nodarbībās iegūtās iemaņas lika lietā praktiskos darbos, veidojot multimediālu projektu "Jaunā maiņa", kurā aprakstīja sev un vienaudžiem būtiskus tematus. Tāpat arī jāpiemin, ka no 1. septembra visiem ISIC un ITIC karšu īpašniekiem tiks piedāvāta īpaša cena "Delfi Abonementam".
"Delfi Abonements" ietver trīs maksas produktus – "Delfi Plus", "Delfi Bizness" un MVP. "Delfi Plus" ir pirmais "Delfi" maksas produkts, kas lasītāju novērtējumam tika sniegts pirms trim gadiem. "Delfi Plus" ik mēnesi lasītājiem nodrošina vairāk nekā 120 oriģinālrakstu un video saturu par visdažādākajiem tematiem. Sporta medijs MVP dienasgaismu ieraudzīja 2020. gada jūlijā un ātri vien kļuva par visvairāk abonēto sporta mediju Latvijā. Savukārt jaunākais "Delfi" maksas produkts "Delfi Bizness" ik mēnesi lasītājiem nodrošina vairāk nekā 50 analītisku un aizraujošu rakstu par tehnoloģiju attīstību, finansēm, budžetu un nodokļiem, kā arī biznesa aktualitātēm Latvijā, Baltijā un pasaulē.