Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kamēr Eiropas Savienība un ASV aktīvi meklē privātos uzņēmumus Tālajos Austrumos, kas pārkāpj pret Krieviju vērstās sankcijas, Armēnija aizvien palielina tirdzniecības apgrozījumu ar Krieviju, reeksportējot sankcionētas preces.

Lielākie Rietumu mediji regulāri ziņo par to, ka Armēnija kalpo kā Kremļa galvenais loģistikas centrs agresijā pret Ukrainu. Erevānu Kijivā publiski nosoda par Maskavas atbalstīšanu. Pēc Turcijas un Centrālāzijas republiku veiktajiem pasākumiem, lai ierobežotu nelikumīgās piegādes Krievijai, Armēnija Maskavai ir kļuvusi vēl nozīmīgāka. ES un ASV amatpersonu rīcībā ir pierādījumi par to, taču tās nez kāpēc nesteidz bloķēt šo agresorvalsts piegādes kanālu.

8. maijā laikraksts "Financial Times" ziņoja, ka Eiropas Komisija gatavo sankcijas pret vairākiem Ķīnas uzņēmumiem, kas piegādā mikroshēmas un mikroelektroniku Krievijas militārajai rūpniecībai.

ASV un Eiropas Savienība visā pasaulē izdara milzīgu spiedienu uz valstīm, kuras Maskava izmanto, lai apietu sankcijas. Tā rezultātā martā un maija sākumā Turcija, Kazahstāna un Uzbekistāna, pakļaujoties ASV un ES spiedienam, sāka

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!