Nostalģiskie grāvēji: dziesmas, kas dominēja radio latviešiem nozīmīgu datumu laikā

, ,
Viens no vecākajiem ASV izdevumiem 'Billboard' savu pirmo publicitāti piedzīvoja 1894. gadā. Tas, balstoties uz singlu pārdošanas rezultātiem un atskaņošanas daudzumu, reizi nedēļā sastāda topu ar 'karstākajām' radio dziesmām. Mājaslapas 'playback.fm' radītais rīks ļauj aplūkot to dziesmu, kas tieši tavā dzimšanas dienā bija #1 pozīcijā.
Nostalģiskie grāvēji: dziesmas, kas dominēja radio latviešiem nozīmīgu datumu laikā
1
Skats.lv izlēma nedaudz ‘pārkāpt noteikumus’, atminoties dziesmas, kas bija savā slavas zenītā latviešiem nozīmīgu datumu laikā.
AFI

1990. gada 4. maijs: Brīdī, kad Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma "Deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu", pasaulē populārākā dziesma bija 'Nothing Compares 2U'.

1995. gada 27. jūlijs: Brīdī, kad mums nepavisam neklājās viegli un visa Latvija ar bažām sagaidīja ziņu par 'Banka Baltija' maksātnespēju, arī pasaule bija uz emocionāla viļņa ar Braiena Adamsa dziesmu 'Have You Ever Really Loved A Woman?'

1999. gada 8. jūlijs: Ja Vairas Vīķes-Freibergas triumfam, kļūstot par prezidenti, bija savs 'afterparty', ir ļiela iespējamība, ka tajā skanēja Dženiferas Lopesas singls 'If You Had My Love'. Galu galā tieši tā bija #1.

2000. gada 5. maijs: Šis datums mums ir atmiņā ar vēsturisko Latvijas hokeja izlases uzvaru pār Krievijas valsts vienību. Melomāniem šis laiks atmiņā ir ar leģendārā mūziķa Karlosa Santanas kopdarbu ar 'The Product G&B'.

2002. gada 25. maijs: Marija Naumova uzvar Eirovīzijā, bet 'Billboard' topā uzvar 'Ashanti'.

2004. gada 1. maijs: Spēkā stājas Eiropas Savienības paplašināšanās formalitātes, kas oficiāli pievieno arī Baltijas valstis. Kaut kur pa vidu tam visam pilnīgi noteikti ir dzirdēta arī 'Yeah' dziesma.

2005. gada 31. decembris: Vecgada vakarā mēs iepazinām terminu, kas mums pielipa vēl uz daudziem gadiem, proti, Ministru prezidents Aigars Kalvītis savā Latvijas Televīzijas uzrunā piemin treknos gadus. Iespējams, emocionālās uzrunas fonā dažiem skanēja Meraija Kerija ar savu tā brīža #1 singlu.

Neaizmirsti pārbaudīt, kas bija populārs tavā dzimšanas dienā!

Kā iegūt slavu ar vienu teikumu - spilgti pašmāju piemēri Kā iegūt slavu ar vienu teikumu - spilgti pašmāju piemēri   (1)
Latviešu mīļākās dziesmas - Muzikālās bankas 14 gadu uzvarētāji vienuviet Latviešu mīļākās dziesmas - Muzikālās bankas 14 gadu uzvarētāji vienuviet   (1)
Viena singla brīnumi - latviešu grupas, kurām otrā reize nepienāca Viena singla brīnumi - latviešu grupas, kurām otrā reize nepienāca   (23)
Latviešu humora mēģinājumi dziesmās Latviešu humora mēģinājumi dziesmās  
Vārdi, kas dzejā aizkustina latvieti Vārdi, kas dzejā aizkustina latvieti   (2)
Seši neveiksmju gadi Eirovīzijā Seši neveiksmju gadi Eirovīzijā  
Septiņas neierastas un pretrunīgas žurnāla 'Time' gada cilvēka izvēles Septiņas neierastas un pretrunīgas žurnāla 'Time' gada cilvēka izvēles  
Nu, moins: Nepelnīti aizmirsti un čoini slengi, ko nelieto jaunā paaudze Nu, moins: Nepelnīti aizmirsti un čoini slengi, ko nelieto jaunā paaudze   (39)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.