Viena singla brīnumi - latviešu grupas, kurām otrā reize nepienāca

Daudziem māksliniekiem izdodas sevi uz brīdi pieteikt pie šovbiznesa debesīm, taču tikai cītīgākajiem izdodas tur uzkavēties. Kaut arī Skats.lv atlocīja piedurknes, lai vienuviet apkopotu daļu no latviešu izpildītājiem, kuri sevi cilvēku atmiņā ir ierakstījuši ar vienu dziesmu, mēs nevaram noliegt, ka daļa šo mākslinieku ir izdevuši virkni skaistu kompozīciju un pat albumu, tāpēc arī šis saraksts var būt diskutabls - galu galā katra klausītāja gaumei ir savi singli.
Viena singla brīnumi - latviešu grupas, kurām otrā reize nepienāca
1
Protams, saraksts nav pilnīgs, tāpēc aicinām lasītājus komentāros padalīties ar tiem māksliniekiem, ko, iespējams, esam piemirsuši.
AFI

Ferrum - 'Dzērvenīte'. Šī dziesma parasti atstāj ar diviem jautājumiem: pirmkārt, kāpēc dzērvenītei bija jālien purviņā, otrkārt, kā īsti sauc grupu, kas to izpilda?

Metronoms - 'Nāk nakts'. Vairums zina šo dziesmu, vairums zina šo Klāva Elsberga dzejoli, iespējams, daži zina grupas nosaukumu, bet, cik daudzi no jums var nosaukt vēl kādu grupas "Metronoms" singlu?

Re:public - 'Strēlniece'. Pat stilīgi izmantots kols grupas nosaukumā vēl nenozīmē ilgtermiņa panākumus. Tiesa, dziesma ‘Strēlniece’ bija tieši tik populāra, ka grupa droši var turpināt dzīvot uz tās sasniegumiem.

Brāļi Ziemeļi - 'Uzsniga sniedziņš balts'. Šo grupu sabiedrība iepazina 1987. gadā, kad tā triumfēja ‘Mikrofona’ aptaujā. Šis lielā mērā arī bija vienīgais paliekošais grupas triumfs. Tiesa, par to atgādina katri Ziemassvētki, kad piespiedu kārtā viņu singlu dzirdam vairāk par vienu reizi.

Dzintars Čīča - 'Tu esi vasarā'. Mazais čigānzēns atpazīstamību ieguva vēl nesasniedzis 10 gadu vecumu, kad uzvarēja Latvijas bērnu Eirovīzijā. Tiesa, muzikālajā ziņā tas arī bija Čīčas apogejs, jo turpmāk viņš uzmanības centrā nonāca ar iepazīšanos internetā, brangu muskuļu ‘uzkačāšanu’ un pārcelšanos uz Krieviju. Slavas laurus neguva pat viņa duets ar Kasparu Antesu.

Rīgas Viļņi - 'Tu esi tik jauka'. Pēc 1992. gadā izdotā ‘Tu esi tik jauka’ hīta, grupa nākamajai dziesmai saņēmās vien 2008. gadā.

Borowa MC - 'Vysskaistuokajai meitiņai'. 2004. gadā dibinātā grupa jau 2005. gadā ieguva veselas trīs Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas. Kaut arī vēlāk sekoja tādi mēģinājumi kā ‘Maņ navajag’ un ‘I kod līsmeņa soak dzist’, sabiedrībai šī grupa aizvien ir pazīstama kā ‘tā, kas dzied par vysskaistuokajai meitiņu’.

Double Faced Eels - 'Zilais valis'. Uz īsu brīdi šķita, ka ‘Double Faced Eels’ izdosies sevi padarīt par paliekošu vērtību Latvijas mūzikas skatuvē, taču vidusskolnieku pankrokam ilgs mūžs nebija. Grupa īsā laika posmā izdeva vairākus singlus, kas iekaroja savu auditoriju, taču šodien to sarunās visvieglāk ir pieminēt, padungojot ‘Zilā vaļa’ meldiņu.

H2O - 'Uzmini nu'. 2002. gadā dibinātais ansamblis periodiski ir par sevi atgādinājis ilgā laika posmā - vēl 2010. gadā viņi mēģināja gūt panākumus Eirovīzijā, taču atkārtot dziesmas ‘Uzmini nu’ popularitāti viņiem tā arī nav izdevies.

Mixeri - 'Esi reāls'. Šī apvienību mums iemācīja, ko var iegūt, ja tiek apvienoti ‘100. debijas’ deju grupas dalībnieki. Atbilde ir vienkārša - labākajās deviņdesmito tradīcijās ieturētu megahītu. Vienu.

Apvedceļš - 'Zemenes'. 15 darbības gadi, kuru laikā nomainījušies 5 dalībnieki, 10 izdoti albumi, bet visi tāpat vēlas dzirdēt tikai vienu dziesmu.

BTH - 'Last Christmas'. Šī pat nav grupa. Šī pat nav viņu dziesma. Tomēr ‘BTH’ ir jāatzīmē kā vienīgais latviešu radītais projekts, kas ticis prestižajā UK Top 40 singlu sarakstā, skanējis MTV un ļoti īsu laika periodu bijis veiksmes stāsts. ‘BTH’ gan centās nodarboties ar mūziku arī pēc sava ‘izrāviena’, taču kaut kā nesanāca.

Lieliski un mazāk lieliski mākslas darbi skolēnu kladēs Lieliski un mazāk lieliski mākslas darbi skolēnu kladēs   (3)
Mirušās leģendas '27' klubā Mirušās leģendas '27' klubā   (1)
Latvijas skatuvei zudušie festivāli Latvijas skatuvei zudušie festivāli   (26)
Latvijas populārās mūzikas dzejas atziņas Latvijas populārās mūzikas dzejas atziņas  
Seši neveiksmju gadi Eirovīzijā Seši neveiksmju gadi Eirovīzijā  
Ivars Kalniņš Sieviešu sišanas tradīcijas Latvijā - populārākie piemēri   (27)
Latviešu brāļi met izaicinājumu bungu ražotājiem Latviešu brāļi met izaicinājumu bungu ražotājiem   (6)
Žaklīna Cinovska Slavenību cīņa ar presi - apvainojumi un draudi   (5)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.