Kā Raimonds Pauls no 'Jaunā viļņa' gāja prom

,
'Jaunais vilnis', kas Jūrmalā norisinās kopš 2002. gada, katru gadu latviešus pulcē gan pie TV ekrāniem, lai vērotu popielu un krāšņus tērpus, gan interneta komentāros izteikt savu sajūsmu. Par zināmu tradīciju bija ieviesusies arī Raimonda Paula ikgadējie paziņojumi par šova atstāšanu, tāpēc Skats.lv ir apkopojis nelielu pēdējo gadu retrospekciju.
Kā Raimonds Pauls no 'Jaunā viļņa' gāja prom
1
Nopietnus mājienus par problēmām ‘Jaunā viļņa’ un Maestro attiecībās varēja novērot jau 2009. gadā, kad pasākuma rīkotājs Igors Krutojs sarunā ar žurnālistiem aicināja medijus ‘mazāk kost’ Raimondam Paulam, jo baidoties viņu pazaudēt no organizatoru vidus. Tiesa, košana vēl īsti nebija pat sākusies - tā uzņēma apgriezienus tikai nākamo gadu laikā.
LETA
Kā Raimonds Pauls no 'Jaunā viļņa' gāja prom
2
2010. gada sarunā ar laikrakstu ‘Neatkarīgā Rīta Avīze’ komponists sūdzējās: ‘kad biju 'Jaunajā vilnī', mani mēdza dēvēt par krievu līdzskrējēju, vai dieniņ, kas man bija jādzird. Taču tagad, kad esmu pateicis, ka no konkursa paeju malā, man liek justies kā Latvijas interešu nodevējam.’ Vēlāk intervijā Pauls atzina, ka atstumšanās periods no šova viņam sācies, kad pie apvāršņa parādījusies ‘mūza’ jeb Alla Pugačova.
LETA


Kā Raimonds Pauls no 'Jaunā viļņa' gāja prom
3
2011. gada jūlijā, no pasākuma malā pagājušais Pauls, žurnāla ‘Ir’ intervijā aizstāvēja informāciju, ka topot jauns līgums uz pieciem gadiem par festivāla norisi Jūrmalā. ‘Tas ir ļoti labi, jo piesaista Latvijai naudu. Kā jums patīk tie, kuri naktīs ārdās Doma laukumā, cūkojot pie Brīvības pieminekļa? Es atvainojos, neesmu dzirdējis, ka kāds krievs čurātu pie Brīvības pieminekļa.’
LETA


Kā Raimonds Pauls no 'Jaunā viļņa' gāja prom
4
Gadu vēlāk Pauls atkal bija ieņēmis citu nostāju, atklājot, ka ‘Jaunajam vilnim’ vairs neesot perspektīvas, laikrakstam ‘Neatkarīgā’ lakoniski atzīstot: ‘viņš nomirs pats.’ Runājot par problemātiku, Maestro norādīja: ‘visus interesē tikai, piemēram, kādus skandālus uztaisīs Pugačova. Sākotnēji tas nebija iecerēts. Nebija iecerēts arī tas, ka tik daudzi sacentīsies manis zākāšanā.’ Galu galā nav jau tā, ka viņš no ‘Jaunā viļņa’ neaizgāja divus gadus iepriekš.
LETA


Kā Raimonds Pauls no 'Jaunā viļņa' gāja prom
5
2013. gadā Raimonds Pauls paziņoja ‘esmu aizgājis prom no Jaunā viļņa’, informēja aģentūra ‘LETA’. Komponists skaidroja, ka, aizejot no konkursa, viņš aiziet ne tikai no žūrijas, bet arī visa pārējā, tai skaitā neplānojot apmeklēt konkursu Dzintaru koncertzālē. Paskaidrojums tas pats vecais - Maestro bija noguris no mediju veltītās kritikas.
LETA


Kā Raimonds Pauls no 'Jaunā viļņa' gāja prom
6
Lai tauta neaizmirstu, ka Pauls šoreiz tiešām ir aizgājis, viņš portālam ‘Kasjauns.lv’ pavasarī atgādināja, ka jūtoties lieliski un vairs nesaņemot zvanus no Igora Krutoja. Viņš arī rosina, ka beidzot vajadzētu amatpersonām un konkursa organizatoriem sēsties pie diskusiju galda un vienoties - būt vai nebūt, citādi gadu no gada par to vien tiekot runāts. Galu galā Maestro ļoti labi zina, ka ir svarīgi nemētāties ar savu nostāju gadu no gada.
LETA
Kā saglabāt autoritāti pēc nāves Kā saglabāt autoritāti pēc nāves   (5)
LieneCandy Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām  
Septiņi skaisti politiķu citāti Septiņi skaisti politiķu citāti   (5)
Latvijas populārās mūzikas dzejas atziņas Latvijas populārās mūzikas dzejas atziņas  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.