Teroristi, kuri pēdējā mirklī nobijās no nozieguma, kuru grasījās pastrādāt

Mūsdienu pasaule ir pilna ar prātā vājiem cilvēkiem, kuri dažādu apsvērumu dēļ par svētu pienākumu uzskata sevis uzspridzināšanu. Tā jau tas nebūtu nekas slikts, uz priekšu, draugi, taču diemžēl šie cilvēki to dara publiskās vietās, laupot dzīvības nevainīgiem iedzīvotājiem, kas ir traģiski. Pa vidu neskaitāmiem gadījumiem, kad teroristiem izdodas realizēt šos nodomus, atrodas situācijas, kad potenciālie slepkavas sabīstas, pārdomā, aizbēg vai raud kā mazs bērns, kurš lielveikalā nav ticis pie konfektes. Piedāvājam aplūkot dažus no šiem gadījumiem.
Teroristi, kuri pēdējā mirklī nobijās no nozieguma, kuru grasījās pastrādāt
1
Arina Ahmeda Šaebata. 2002. gadā šī teroriste ar pilnu somu spridzekļiem devās uz kādu Izraēlas lielveikalu, gatava sevi uzlaist gaisā kā Jaungada petardi. Lielveikalā Arina pārdomāja, jo ieraudzīja zīdaini ar māti. Tad sieviete pie sevis nodomāja, ka ‘man nav tiesību būt Dievam un atņemt kāda dzīvību’. Viņa atstāja mugursomu notikuma vietā, devās mājās, kur viņu arestēja Izraēlas drošības dienesti. Kad viņu izlaida no cietuma 2010. gadā, viņa atzina, ka nenožēlo neuzspridzināšanos.
Vida Press


Teroristi, kuri pēdējā mirklī nobijās no nozieguma, kuru grasījās pastrādāt
2
Hasna Ait Boulahcena. Kad pēc Parīzes teroraktiem pilsētā notika plaši reidi, viena no pārmeklētajām vietām bija 26 gadus vecās Hasnas dzīvoklis, kurā, kā sākumā tika uzskatīs, sieviete uzspridzinājusies, tuvojoties policijai. Tieši šīs jaunkundzes brālēns bija viens no atbildīgajiem par Parīzes traģēdiju, tāpēc nav brīnums, ka viņa bija meklētāko personu sarakstā. Kad specvienības tuvojās dzīvoklim notika milzīga eksplozija, taču spridzeklis nepiederēja Hasnai, to detonēja viņas pārinieks, jo Hasna izlēma nedarīt netīro darbu. Sievietes...
Vida Press


Teroristi, kuri pēdējā mirklī nobijās no nozieguma, kuru grasījās pastrādāt
3
Salahs Abdeslams. Viens no atbildīgajiem par Parīzes teroraktiem, Salahs Abdeslams, bija vienīgais izdzīvojušais no šo teroraktu dalībniekiem, kurš varas iestādēm paziņoja, ka viņa plānā bija uzspridzināties stadionā, taču pēdējā brīdī pārdomāja. Viņš aizbildinājās, ka bija gatavs nākamajiem uzbrukumiem, taču šo konkrēto vēlējās izlaist.
Vida Press


Teroristi, kuri pēdējā mirklī nobijās no nozieguma, kuru grasījās pastrādāt
4
Pats jaunākais gadījums, kad teroristam palikušas aukstas kājas notika 22. marta uzbrukumos Beļģijai. Divi pašnāvnieki-spridzinātāji tika atpazīti kā Halīdu un Ibrahīmu el Bakrauī, ziņo medijs RTBF. Trešais esot Nadžīms Lākrauī, kurš savu spridzekli nav detonējis un laidies lapās.
Ekrānuzņēmums no Twitter


Teroristi, kuri pēdējā mirklī nobijās no nozieguma, kuru grasījās pastrādāt
5
Nobijies džihādistu kaujinieks no Uzbekistānas pašā pēdējā brīdī pirms došanās pašnāvnieciskā uzbrukumā sāka gauži raudāt. Lai viņu nomierinātu, citiem kaujiniekiem bija nepieciešams kārtīgi paauklēties ar jauno varoni, lai misija neizgāztos.
Ekrānuzņēmums
Huligānus soda: Kādi cilvēki iekļauti Latvijas melnajā sarakstā Huligānus soda: Kādi cilvēki iekļauti Latvijas melnajā sarakstā   (3)
Pārprastā 'Kremļa blogera' Greiema Filipsa atklāsmes sociālajos tīklos Pārprastā 'Kremļa blogera' Greiema Filipsa atklāsmes sociālajos tīklos   (3)
Londonas bieds: Bezbailīgais latviešu revolucionārs Pēteris Krāsotājs Londonas bieds: Bezbailīgais latviešu revolucionārs Pēteris Krāsotājs   (9)
Osama bin Ladena ļaunums izskaidrojams ar viņa zodiaka zīmi Osama bin Ladena ļaunums izskaidrojams ar viņa zodiaka zīmi  
Kuba pirms 113 gadiem ASV iznomā līci, kas vēlāk kļūst par teroristu biedu Kuba pirms 113 gadiem ASV iznomā līci, kas vēlāk kļūst par teroristu biedu   (8)
Sātana iemiesojums - Andrejs Čikatilo Sātana iemiesojums - Andrejs Čikatilo   (1)
Meksikāņi sajūsmā par seksīgu slepkavu bandas vadoni Meksikāņi sajūsmā par seksīgu slepkavu bandas vadoni  
Slavenākie sērijveida slepkavas, kuri nekad netika notverti Slavenākie sērijveida slepkavas, kuri nekad netika notverti  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.