Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā

Rudens ir piemērotākais gadalaiks, lai dotos mežā un ievāktu materiālus, ar ko bērniem gan izpausties skolās un pulciņos, gan arī pašiem izdekorēt māju.
Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā
1
Lapas. Lapas ir galvenā rudens esence, kas padara to tik šarmantu un iemīļotu. Mežā atradīsi ne vienu vien skaisti nokrāsojušos lapu, ko varēsi ne tikai nospiest grāmatās, bet arī izmantot dažādās dekorācijās, piemēram, - ar adatu saver krāsaino lapu kātiņus uz melna vai balta diega un izveido lapu virteni! Vari lapu kātiņus pielīmēt ar karsto līmi uz izturīgākas auklas, aptīt dekorāciju ar smalko LED lampiņu virteni un ienest mājās rudenīgu un mājīgu atmosfēru.
Pexels


Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā
2
Koku zari. Šai meža veltei var būt daudzi un dažādi pielietojumi. Smalkākos koku zariņus vari nokrāsot ar baltu vai zeltainu pūšamo krāsu un ielikt vāzē, turklāt tos var papildināt ar kaltētām rozēm vai arī iekļaut ziedu pušķī. Lielākos zarus vari nopulēt ar smilšpapīru vai arī nokrāsot atbilstošajā krāsā un pieskrūvēt pie koka paliktņa, izveidojot rotu koku vai šarmantu statīvu, kurā iekarināt miniatūras laterniņas tējas svecēm.
Pexels


Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā
3
Koku stumbru atgriezumi. Sazāģējot koka stumbru šķēlēs, var izveidot modīgus tējas krūžu, smaržu pudelīšu, svečturu vai cepumu trauka paliktņus. Šādus pamatiņus vari izdekorēt pēc sirds patikas ar pašu zīmētām mandalām, ziediem, kā arī apkrāsot koka šķēles mizu ar zeltainu krāsu vai vienkārši atstāt dabīgajā izskatā.
Momenti.lv, Lūcija Rošāne


Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā
4
Čiekuri. Teju katrs rokdarbnieks dekorāciju izgatavošanas nolūkā mežā meklēs čiekurus, ko likt lietā adventa vainaga un Ziemassvētku eglītes pušķošanā. Tomēr čiekuri nav tikai adventa laika rotājums, un tos jau tagad vari izmantot dažādās dekorācijās. Čiekurus vari nokrāsot un izveidot virtenes bērnistabai vai ap kamīna dzegu. Tuvojoties Helovīna jezgai, vari likt lietā laukos izaudzētos vai iegādātos dekoratīvos ķirbīšus – ieliec tos lielā stikla vāzē, ieber čiekurus un iekaisi dažus pīlādžus. Taču pēc valsts svētkiem šos pašus čiekurus vari salīmēt ap mazu putuplasta bumbu un izveidot logā iekarināmu dekoru.
Momenti.lv, Anita Austvika


Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā
5
Sūnas. Reti kurš sūnas spēs iedomāties kā mājas dekoru. Sūnas var izmantot, lai radītu miniatūru dabas ainavu, tāpēc tās lieliski noder īpašas tematikas kāzu un dzimšanas dienas svinībām, piemēram, izveidojot nelielu kompozīciju svečturī ar sveci, sūnām, zariem, čiekuriem vai citiem dabas materiāliem. Sūnas lieliski izskatās arī tik populārajos sukulentu terārijos – starp kaktusiem ieklāj nedaudz mežā salasītās sūnas un radi mini meža ainavu lielajā stikla traukā.
Flickr.com, Sonny Abesamis


Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā
6
Zīles. Katram cilvēkam vismaz reizi dzīvē ir bijis jātaisa zīļu cilvēciņi vai zvēriņi, tāpēc šī meža velte nevarēja palikt bez ievērības. Zīles ne tikai noderēs skolas projektiem un darbiņiem, bet arī lieliski iederēsies mājas interjerā – piešķir tām savdabīgu izskatu, nokrāso zīļu cepurītes baltas un ieber stikla svečturī! Savukārt, kad dekorācija apniks un sezonas notikumi pieprasīs citus dekorus, šīs pašas zīles varēsi likt adventa vainagā vai iekarināt Ziemassvētku eglītē.
Momenti.lv, Anita Austvika
Eiropas zaļā zelta lielvalstis Eiropas zaļā zelta lielvalstis  
Pikniks bez atkritumiem Pikniks bez atkritumiem  
Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties? Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties?  
Vilkači, maldugunis un citi mošķi, kas mīt Latvijas mežos Vilkači, maldugunis un citi mošķi, kas mīt Latvijas mežos  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.