Decembrī straumēšanas platforma "Netflix" pacels priekškaru vēl vienai potenciāli ļoti veiksmīgai filmai. Filmā "The Prom", kura sižeta līnija vīsies ap izlaiduma tēmu, redzēsim iemīļotus aktierus jaunā ampluā. Pilnais tīzeris liecina, ka mūzikas pavadībā būs iespēja doties vienā jaudīgā piedzīvojumā!

Jaunās kinolentes režisora Raiena Mērfija izkoptais filmu rokraksts daudziem nav svešs. Šogad Mērfijs jau vairākkārt mūs priecējis ar dažādām filmām, tostarp šajā pašā platformā skatāmo seriālu "Ratched", kas atklāj stāstu par māsu Rečidu no kulta grāmatas "Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu". Seriāls varētu iet pie sirds "Amerikāņu šausmu stāsta" faniem, jo uzņemšanas un specefektu stiliņš ieturēts nu ļoti pietuvināti slavenajai daudzsēriju kinolentei.

Taču "The Prom" pamatā ir "Tony" balvai nominētais Brodvejas mūzikls ar tieši šādu pašu nosaukumu. Tajā redzēsim vidusskolas pasaulē atgriežamies daudzus aktierus un izklaides industrijas pārstāvjus, kuri jau labu laiku izkāpuši no skolas sola.

Galvenie notikumi risinās ap vidusskolnieci Emmu Nolanu (Džo Elena Pelmana), kā arī Brodvejas trupu ar tādiem spīdekļiem kā Merila Strīpa, Nikola Kidmena, Džeimss Kordens un Endrjū Ranelss. Kad pusaudžu meitenei netiek dota atļauja doties uz izlaidumu, kā savu +1 ņemot mīļoto meiteni, talkā nāk Brodvejas izrādes komanda, kas, ierodoties mazajā pilsētiņā, saredz iespēju paspīdēt arī pašiem. Kā jau klasiskajos filmu scenārijos, viņi nolemj meitenei palīdzēt, tādējādi principā palīdzot paši sevi tikt pāri ne visai veiksmīgajām pēdējām skatuves performancēm.

Lai gan jau iepriekš publicēts neliels filmas ieskats, jaunākajā videorullītī skatītājs uzzina vairāk par Emmu un iemesliem, kāpēc viņa nonākusi šajā situācijā. Tāpat tiek atklāts, kā krustojas viņas un trupas ceļi, pirms ierašanās meitenes dzimtajā pilsētā. Un, protams, pāri visam – mūzika!

Runājot par mūzikas celiņu, ārzemju medijos īpaši izcelta tiek viena dziesma. Tās nosaukums ir "Wear Your Crown", un tajā dzirdams Merilas Strīpas repošanas talants.

Ļoti iespējams, šī ir viena no filmām, kas palīdzēs "Netflix" pārspēt 85 gadu senu rekordu – iegūt visvairāk vienas studijas nomināciju labākās filmas kategorijā. Straumēšanas giganta pārstāvjiem pastāv reāla iespēja pārrakstīt vēsturi, ņemot vērā, ka vairāki kases krāvēji, piemēram, "Melnā atraitne" un "Nav laika mirt" jaunā koronavīrusa izraisītās pandēmijas dēļ savas pirmizrādes pārcēluši uz nākamo gadu. Vairāk uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!