Foto: Publicitātes foto

Reiz populāru modes tendenču atgriešanās sākotnēji visbiežāk neizraisa īpaši entuziastisku atsaucību. Sevišķi, ja to izcelsme saistīta ar tūkstošgadi. Piesardzīgi, bet viennozīmīgi sācies arī kapri bikšu atgriešanās laiks.

Lai uz ko, bet uz "Sekss un lielpilsēta" varoni Keriju Bredšovu modes jautājumos vienmēr var paļauties. No trešās līdz piektajai seriāla sezonai Bredšova bija pārliecinoša kapri bikšu advokāte. Viņa tās valkāja ar bohēmiskām blūzēm, bleizeriem un pat mini kleitām. 1990. gados kapri bikses dievināja arī citas aktuālās zvaigznes – mūziķes Rihanna un Britnija Spīrsa, kā arī aktrise Dženifera Lopeza.

Šo bikšu aizsākumi ir meklējami jau 1950. gados, kad nodēvētas par godu Itālijas Kapri salai, garumā saīsināto modeli bija iecienījušas leģendārās aktrises Odrija Hepberna, Bridžita Bardo un Merilina Monro. Šīs aktrises kapri bikses valkāja komplektā ar baletčībiņu stila kurpēm un īsu piedurkņu blūzēm – kardināli atšķirīgi nekā MTV paaudzes "recepšu grāmatā".

Mīli vai nīsti, kapri bikses šogad atgriežas modē. Vēl ne plašā meinstrīmā, bet industrijas profesionāļu un drosminieku vidē. Tās valkā tādas slavenības kā modele Džidži Hadida un Kendala Dženere, influenceres Aleksa Čanga un Gilda Ambrosio, aktrise Dženifera Lourensa, un stiliste Leandra Medīna. Tendences indikatori bija arī modes zīmoli, kas 2024. gada pavasarim/vasarai piedāvā savas modernās kapri bikšu versijas: zīmols "Tory Burch" pelēkus kapri ar bleizeri, itāļu modes nams "Salvatore Ferragamo" super piegulošu modeli ar tikpat mazu bītleni, un "Coperni" melnas kapri ar zili baltu svītrainu blūzi un strukturālu bleizeri.

Foto: Vida Press

Tā kā kapri bikses var ielikt plauktā pie sportiskā stila, tad 2024. gada ieteicamā stailinga formula ir kontrasti. Ar sievišķīgiem akcentiem – augstpapēžu kurpēm, bet bikšu piegulošā silueta dēļ – ar pārlieliem džemperiem, krekliem, bleizeriem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!