Foto: Shutterstock
Mūsdienās ne vienam vien cilvēkam salds miegs ir tikai sapnis. Tāpēc ražotāji nesnauž un mēģina izdomāt dažādus palīglīdzekļus, lai palielinātu iespējas labākam miegam.

Protams, ir daudz būtisku faktoru, kas ietekmē miegu un par ko atbildīgs pats cilvēks: stresa līmenis, veselība, attiecības. Bet ir arī ārēji faktori, kas var ietekmēt pozitīvi vai negatīvi.

Apkopojām desmit portāla "Delfi" rakstus, kurā uzskaitīti ārēji faktori un palīglīdzekļi, ar kuriem var uzlabot miega kvalitāti.

Karsts spilvens un guļamistaba kā pirts. Ceļvedis naktsmieram vasaras tveicē

Foto: Shutterstock

Vai ir kas nepatīkamāks par to, ka abas spilvena puses ir karstas un, ka guļamistaba ir kā pirts telpa? Ņemot vērā, ka telpas optimālajai, iemigšanai atbilstošajai temperatūrai ir jābūt ap 16 līdz 21 grādam, vasaras tveice ir kvalitatīva miega ienaidnieks. Kur ir vēlme, tur ir iespēja! Dažas gudrības, kas palīdzēs ķermenim un prātam pārvarēt karstumu, gulēt, nemētājoties un negrozoties.

Lasīt vairāk

Labāks miegs ar aizlīmētu muti? Eksperti par jauno gulēšanas tendenci

Foto: Shutterstock

Pienācis laiks iet gulēt, jāizdzēš gaisma, jāuzvelk pidžama, jāiztīra zobi un... jāaizlīmē mute. Tieši to, kas izklausās pēc šausmu filmas sižeta, dara aizvien lielāks skaits ārstu, zobārstu un slavenību. Tā ir tendence, kuras potenciāls (elpošanas caur degunu, nevis muti dēļ) esot dziļāks miegs, svaigāka elpa, samazināta krākšana un pat mazāka zobu bojāšanās.

Lasīt vairāk

Maska uz acīm un gulēt. Ko iegūsim?

Foto: Shutterstock

Gribi mentāli būt gatavāks nākamajai dienai? Pirms miega uzliec uz acīm tā saucamo miega masku, atsaucoties uz nesen publicētu pētījumu, vēsta "ScienceAlert"! Skaidrots, ka "brillītes" bloķē gaismas staru spiešanu uz acīm, un tas savukārt tiek saistīts ar lielāku mundrumu un labāku atmiņu nākamajā dienā.

Lasīt vairāk

Septiņi izplatīti pieņēmumi par naktsmieru, kas ir maldi vien

Cik stundas īsti ir jāguļ? Vai tiešām "glāzīte" pirms galvas likšanas uz spilvena palīdz iemigt ātrāk? Jo augstāka gaisa temperatūra istabā, jo labāks miegs? Šie ir tikai daži no jautājumiem, kas "aizņem ētera laiku" kā bezmērķīgās pārdomu reizēs, tā arī jau nedaudz sakāpinātākās diskusijās, kurās katram ir dedzīga vēlme aizstāvēt savu taisnību. Ačgārni pieņēmumi ir, bija un būs, taču problemātiski tie pārtop brīdi, kad pamatīgi sāk bojāt naktsmiera kvalitāti. Ar septiņiem populārākajiem mītiem par miegu iepazīstina portāls "Live Science".

Lasīt vairāk

Smaguma segas apskāviens – brīnumlīdzeklis pret bezmiegu un trauksmi vai reklāmas triks?

Smaguma jeb antistresa sega, kas darbojas kā brīnumlīdzeklis pret daudzām 21. gadsimta kaitēm – mazina trauksmi, uzlabo miegu un atbrīvo no stresa. Esi par tādu dzirdējis? Ne viens vien ražotājs un tirgotājs piedāvā iegādāties šādu segu – smagāka nekā parasti un ievērojami uzlabo dzīves kvalitāti vairākos aspektos. Cik daudz patiesības ir šajos solījumos?

Lasīt vairāk

Ko darīt pirms miega, lai pamostos ar starojošu sejas ādu?

Foto: Shutterstock

Pēc garas un smagas darba dienas vai kāda vēlāka pasākuma reizēm var gadīties piemirst par pienācīgu sejas ādas sagatavošanu miegam. Tomēr izlaižot ierasto sejas kopšanas rutīnu, pastāv risks pamosties ar pietūkušiem plakstiņiem un blāvu, nogurušu ādu. Lūk, kādus vakara rituālus iesaka portāls "Womanitely", lai āda no rīta izskatītos svaiga un starojoša.

Lasīt vairāk

Guļu astoņas stundas un tāpat neizguļos! Kāpēc?

Foto: Shutterstock

Ļoti labi zinām, ka paši vien esam vainīgi pie miegainības, kas visu dienu nomoka, ja naktī esam gulējuši vien piecas vai sešas stundas. Bet – ko darīt, ja naktī gulēts pietiekami, tomēr diena tiek pavadīta uz bezspēka un noguruma nots?

Lasīt vairāk

Mēs guļam atsevišķi: kā gulēšana šķirti var uzlabot laulību

Foto: Shutterstock

Gulēšana kopā ar mīļoto ir kļuvusi par vienu no attiecību simboliem, taču, ko darīt, ja laulības gultas dalīšana kādu iemeslu dēļ samazina tavu miega kvalitāti, kas ietekmē pašsajūtu, sniegumu darbā un arī attiecības ar laulāto? Šādās situācijās viens no risinājumiem ir gulēšana atsevišķi. Ko pāris no tā iegūst, kādos gadījumos vajadzētu padomāt par gulēšanu šķirti un kā par šo lēmumu paziņot partnerim, stāsta psihoterapeits Jānis Vītiņš.

Lasīt vairāk

Labāk pidžamā, nekā kailam – kā veiksmīgāk aizmigt tveicē?

Foto: Shutterstock

Lai gan izmesties līdz ādai ir viss, ko gribas darīt, kad termometra stabiņš sasniedzis +30°C atzīmi, šāda cīņa par kvalitatīva un laba miega saglabāšanu nebūs veiksmīgākā.

Lasīt vairāk

Pieci iemesli, kāpēc ir labi gulēt kailam

Foto: Shutterstock

Vai, guļot bez drēbēm, mēs varam uzlabot miegu un veselību? Pētījumi rāda – jā, vietnē "Wakeup-World.com" apgalvo Dr. Džozefs Merkola. Vai nav dīvaini, ka, saskaņā ar statistikas datiem, kaili guļ tikai 8% cilvēku? Palūkosim, kāds labums tad ceļas no naktstērpa nevilkšanas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!