Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks mēģina virzīties uz priekšu netālu no Časivjaras Doneckas apabalā, tomēr pilsētā viņiem vēl nav izdevies iekļūt, mediju "Radio Free Europe/Radio Liberty" (RFE/RL) ceturtdien informēja blogeris un 41. atsevišķās mehanizētās brigādes karavīrs Kirilo Sazonovs.

Krievu karavīriem ir taktiskais progress, kas nozīmē, ka pēc jaunu pozīciju ieņemšanas viņi var tikt izsviesti no tās "jebkurā brīdī", norādījis Sazonovs. "Tie 50 metri uz priekšu un 50 metri atpakaļ neko nenozīmē. Mēs arī ieejam viņu teritorijā, un viņi ieiet mūsu teritorijā," sacīja karavīrs.

"Mums ir ļoti svarīgi, lai viņi neiekļūtu pilsētā. Viņi jau vairākas reizes ir teikuši, ka atrodas Časivjarā, ka tā ir ielenkta. Mēs viņus atturam no iekļūšanas pilsētā. Pilsētā viņu skaitliskais pārsvars būs daudz pamanāmāks nekā šobrīd," secinājis Sazonovs.

Okupanti savu uzmanību Časivjarai pievērsa īsi pēc tam, kad viņiem februārī izdevās ieņemt Avdijivku. Medijs "Kyiv Independent" norāda, ka Časivjaras ieņemšana potenciāli pavērtu okupantiem ceļu tālākai virzībai apgabalā.

Ceturtdien smagus raķešu triecienus piedzīvoja arī Harkiva. Okupantu uzbrukumu rezultātā bojā gājuši vismaz seši cilvēki, savukārt vairāk nekā desmit iedzīvotāji ievainoti, ziņo raidsabiedrība BBC. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis norādījis, ka nepietiekama militārā atbalsta dēļ no sabiedrotajiem Kijiva neesot bijusi spējīga atvairīt Krievijas triecienus.

Amatpersonas informēja, ka okupanti ceturtdien izšāvuši aptuveni 15 raķetes Harkivas virzienā, galvenokārt mērķējot uz transporta infrastruktūru un tipogrāfiju Harkivā. Tipogrāfijā trieciena laikā atradušies aptuveni 50 cilvēku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!