Foto: LETA

Valsts policijā (VP) ir uzsākta resoriskā pārbaude saistībā ar publiski izskanējušo informāciju, ka kādreizējais Centrālās Vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Arnis Cimdars Jelgavas slimnīcā uzrādījis, iespējams, viltotu vakcinācijas sertifikātu, noskaidroja portāls "Delfi".

Policija pašlaik plašāku informāciju neatklāj, kā arī nemin nevienas iesaistītās personas vārdu.

Likumā "Par policiju" skaidrots, ka policija resorisko pārbaudi var uzsākt, lai pārbaudītu, kā tiek ievērotas tiesību normas, kuru izpildes kontrole un uzraudzība uzdota policijai. Resoriskā pārbaude jāveic viena mēneša laikā, taču šo termiņu var pagarināt līdz četriem mēnešiem.

Portāls "Delfi" jau iepriekš vēstīja, ka Jelgavas slimnīca nav vērsusies tiesībsargājošās iestādēs saistībā ar šo iespējamo faktu.

Slimnīcas vadītājs un valdes loceklis Kārlis Smilga portālam iepriekš norādīja, ka Cimdars slimnīcā iestājies 5. oktobrī un miris 20. oktobrī.

Kā pārliecinājās portāls "Delfi", tiesības policijā vērsties aizdomās par iespējamu Covid-19 testa viltošanu, ja aizdomas par to radušās hospitalizācijas iestādei, ir vienīgi konkrētajai slimnīcai, kur pacients ārstējies.

Jau ziņots, ka mūžībā aizgājušais Cimdars mediķiem varētu būt uzrādījis viltotu Covid-19 sertifikātu, piektdien, 22. oktobrī, ziņoja TV3 Ziņas. TV3 ziņas vēstīja, ka mediķi gatavojas vērsties pie likumsargiem par kāda it kā pret Covid-19 vakcinēta pacienta nāvi. Mediķuprāt, notikušā apstākļi liecinot, ka mirušais patiesībā nebija vakcinēts. TV3 Ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka viltotā sertifikāta uzrādītājs, iespējams, bijis Cimdars.

Nākamajā dienā Cimdara ģimene izplatīja paziņojumu, noliedzot informāciju, ka Cimdars esot mediķiem uzrādījis viltotu Covid-19 sertifikātu. Ģimene arī pieprasīja, lai TV3 atsauktu publicēto ziņu, draudot ar vēršanos policijā, ja medijs to nedarīs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Cimdars mūžībā devās 20. oktobrī 59 gadu vecumā. Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās informācijas viņš miris pēc inficēšanās ar Covid-19.

Cimdars šovasar bija starp partijas "Latvija pirmajā vietā" dibinātājiem un partijas ģenerālsekretārs. Viņa pārstāvētā partija iestājās pret obligāto vakcināciju, norāda LTV.

Cimdars dzimis 1962. gada 8. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!