Foto: LETA
Rīgā tā dēvētās "legālās narkotikas" tirgo apmēram 39 vietās, taču šo tirdzniecības vietu skaits diendienā mainās, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas Pašvaldības policijā.

Jaunākie policijas dati liecina, ka Rīgā varētu būt 39 tā dēvētās "legālo narkotiku točkas", tomēr katru dienu bodīšu skaits mainās, te pieaugot, te atkal sarūkot. Pagājušajā nedēļā portāls "Delfi" novēroja, ka pie šīm vietām, kuras nodēvētas par dažādu augu maisījumu tirgotavām, aktīvi dežurē policija.

Policijā norāda, ka šo vietu apkarošana ir likumsargu prioritāte un pagaidām viņi ar šo uzdevumu tiek galā esošajā sastāvā. Iepriekš Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) paziņoja, ka tiks izveidota speciāla pašvaldības policijas nodaļa, kuras uzdevums būs cīnīties ar "legālo narkotiku" problēmu.

Bodēm policija pievērš pastiprinātu uzmanību, tās regulāri apseko un sūta tur tirgotās vielas ekspertīzei. Uzmanība tiek pievērsta arī cilvēkiem, kuri apgrozās šo veikaliņu apkaimē. Gadījumos, kad rodas aizdomas, ka kāds ir reibumā, viņš tiek aizturēts un nogādāts slimnīcā ekspertīzei.

Sevišķa uzmanība tiek pievērsta nepilngadīgajiem veikalu klientiem. Pagājušajā nedēļā uz ekspertīzēm nosūtīti seši nepilngadīgie "točku klienti".

Rīgas Pašvaldības policijā atzīst, ka darbs tiek organizēts tā, lai ar šā brīža resursiem iespēju robežās apkarotu bīstamo sērgu.

Pagaidām likumsargu rokas šīs problēmas apkarošanā ir "sasietas", taču Saeimā steidzamības kārtā tiek skatīti Psihotropo un narkotisko vielu apriti regulējošā likuma grozījumi, kas izstrādāti ar mērķi operatīvi izņemt no tirdzniecības dažādas jaunas psihotropās vielas.

Grozījumi paredz Slimību profilakses un kontroles centram piešķirt tiesības noteikt šādu vielu izgatavošanas, uzglabāšanas un tirgošanas pagaidu aizliegumu, iepriekš nolēma Saeima. Ceturtdien, 17.septembrī, parlaments likuma grozījumus skatīs galīgā lasījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!