Foto: F64

Iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam ("KPV LV") ir aizdomas, ka arī citos objektos Rīgā, līdzīgi kā nesen uz laiku satiksmei slēgtajā Deglava satiksmes pārvadā, ir slikta drošības situācija.

Par situāciju attiecībā uz Deglava pārvada daļēju slēgšanu, ko ministrs otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" nodēvēja par epopeju, viņš teica: "Mēs redzam, ka nav viss normāli ar drošību. Rīgas domes Satiksmes departaments nav laicīgi reaģējis uz bīstamām situācijām".

"Ir aizdomas, jā", uz jautājumu, vai ir vēl kādas situācijas, par kurām viņam kā par bīstamām ir ziņas, atbildēja ministrs, piebilstot, ka vēl jāsagaida būvspeciālistu slēdziens.

Rīgas domē būtu jāpārdomā politika attiecībā uz infrastruktūru, tās tehnisko stāvokli, un to, "cik operatīvi noreaģēt šādās situācijās," sacīja ministrs.

Savukārt attiecībā uz situāciju ar Deglava tiltu, viņš sacīja, ka šobrīd notiek situācijai adekvāti darbi – notiek tilta pastiprināšanas darbi, ierobežota satiksme un citi.

Ministra skatījumā, primāri vajadzētu Rīgas domes vadībai domāt un paredzēt atbilstošu finansējumu visu tiltu apsekošanai.

Viņš izteicās, ka domes Satiksmes departaments "maksimāli dzen cenu zemē", lai veiktu šādus rekonstrukcijas darbus, un netiek veikta tiltu tehniskā ekspertīze.

Jau ziņots, ka 25. aprīļa rītā pēc Ģirģena rīkojuma Deglava ielas pārvads tika slēgts satiksmei, izraisot pamatīgus satiksmes sastrēgumus šajā Rīgas daļā.

Kā paziņoja Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis, tilts tika slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs Būvniecības valsts kontroles birojam (BKVB) dokumentus, lai tas varētu pārliecināties par šī objekta drošību.

Pēc nepieciešamo dokumentu izvērtēšanas, BVKB, Deglava iela satiksmes pārvada projektētāja SIA "Inženierbūve", Valsts policijas, Rīgas domes Satiksmes departamenta un SIA "Rīgas satiksme" pārstāvji vienojās no 4. maija atjaunot sabiedriskā un operatīvā transporta kustību pār Augusta Deglava ielas satiksmes pārvadu.

Pēc šī lēmuma "Rīgas satiksme" ir paziņojusi, ka no 4. maija 11. un 22. maršruta trolejbusa, 3., 6., 13., 47., 50., 51. un 52. maršruta autobusa, 214. maršruta minibusa, 338.maršruta ekspresbusa un N6 maršruta nakts satiksmes autobusa kustība tiks atjaunota pa pamata maršrutiem.

Pilnīgai Deglava tilta atvēršanai satiksmei nepieciešams nostiprināt tā konstrukcijas, bet līdz tam būvdarbu veicējam jāizstrādā darbu veikšanas projekts un jāsaņem BVKB atļauja nostiprināšanas darbu veikšanai. Rīgas mēra pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) prognozēja, ka tiltu satiksmei varētu atvērt 13. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!