Foto: RIA Novosti/Scanpix

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) ir uzdevusi Iekšlietu ministrijai (IeM) sagatavot likumu grozījumus, lai pārtrauktu jaunu termiņuzturēšanas atļauju (TUA) izsniegšanu Krievijas valstspiederīgajiem, vietnē "Twitter" vēsta ministre.

Šajos grozījumus gan būs iestrādāti atsevišķi izņēmumi, piemēram, ģimeņu apvienošanās, kā arī humāni apsvērumi saistībā ar režīma represijām.

Jāatzīmē, ka TUA jautājums īpaši aktualizējās pēc Krievijas neprovocētā iebrukumu Ukrainā sākuma. Piemēram, Nacionālā apvienība iesniedza, bet pēc tam atsauca likumprojektu, kas paredzēja anulēt visas Krievijas pilsoņiem līdz šim izsniegtās TUA.

Savukārt Saeimas deputāts Andrejs Judins (JV), sadarbojoties ar koalīcijas partneriem 3. martā, iesniedza priekšlikumus Imigrācijas likumā, paredzot iespēju anulēt termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, ja ārzemnieks ir publiski slavinājis, noliedzis vai attaisnojis noziegumus pret cilvēci vai karu.

Jau ziņots, ka termiņuzturēšanās atļaujas būtu jāpiešķir tikai ārkārtas gadījumos, otrdien, 22. martā, preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atzina, ka joprojām tiek izsniegtas termiņuzturēšanās atļaujas Krievijas pilsoņiem, tiesa, salīdzinoši maz.

Premjers pauda pārliecību, ka šis ir laiks, kad būtu jāpārskata termiņuzturēšanās atļauju programma, turpmāk šādas atļaujas izsniedzot tikai ārkārtas gadījumos, kas būtu saistīti ar humanitāriem apsvērumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!