Foto: Shutterstock

Ietvju un brauktuvju seguma uzlabošanas darbi Rīgā turpināsies līdz oktobra beigām, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Darbu laikā segums ir uzlabots un veikti asfaltēšanas darbi vairāk nekā 30 ielu posmos un uz vairākiem tiltiem un pārvadiem, kā arī 15 grantētajās ielās.

Šajā sezonā seguma uzlabošana ielās ar grants segumu ir noslēgusies, kopumā 15 ielās ieklājot cieto segumu 27 379 kvadrātmetru platībā. Grantētajās ielās seguma ieklāšana tika veikta, izmantojot virsmas apstrādi ar bitumena emulsiju, kas turpmāk samazinās putekļu un peļķu veidošanos.

Ietvju un brauktuvju seguma uzlabošanas darbi turpināsies līdz pat oktobra beigām, norāda departamentā. Uz šo brīdi ietvju segums ir uzlabots 11 vietās – 4 363 kvadrātmetru platībā.

Vienlaidus asfalta seguma ieklāšana, kas paredz pilnīgu bojātā asfaltbetona posma nomaiņu, ir veikta vairāk nekā 30 vietās – 115 038 kvadrātmetru platībā.

Šogad Rīgas dome realizēja jaunu programmu, kuras ietvaros 15 grantētajās Rīgas ielās tika ieklāts cietais segums.

"Šogad paveikto mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku, sabiedriskā transporta un autovadītāju infrastruktūras uzlabošanā pamanīs daudzi rīdzinieki un pilsētas viesi. Vēl daudz jāpaveic pilsētas ielu sakārtošanā, tāpēc nākamgad palielināsim darbu apjomu," norāda par satiksmes jomu atbildīgais Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Jau ziņots, ka līdz septembrim iztērēti 95,96% Rīgas ielu un tiltu uzturēšanai šogad paredzētā finansējuma, tāpēc Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komisija lēma šim mērķim piešķirt papildu 4,2 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!