Foto: DELFI

Koalīcijas sadarbības padome pirmdien neatbalstīja Reformu partijas (RP) ieceri veidot īpašu valdības darba grupu, lai rastu risinājumu un veidu, kā iedzīvotājiem palīdzēt norēķināties par siltumenerģiju, portālu “Delfi” informēja RP preses pārstāve Daiga Holma.

Pēc viņas teiktā, RP iniciatīva noraidīta, jo koalīcijas partneri atzinuši - lai gan jautājums ir sabiedrībai aktuāls, tomēr jauna darba grupa nav nepieciešama, jo viena darba grupa, kas risina jautājumus, kuri saistīti ar šo problemātiku, ir izveidota un darbojas Labklājības ministrijas paspārnē.Tāpat ar šiem jautājumiem jau nodarbojas Saeimas Mājokļa jautājumu apakškomisija.

Jau vēstīts, ka RP bija ierosinājusi darba grupā iekļaut Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas un Tieslietu ministrijas pārstāvjus.

Apkures rēķini šoziem nepatīkami pārsteiguši daudzus Latvijas iedzīvotājus ne vien Rīgā, bet arī citās pilsētās. Piemēram, galvaspilsētā par decembri, salīdzinot ar šo pašu laiku pirms gada, siltuma rēķins ir pieaudzis par 63%, Liepāja - par 34%, Jēkabpilī - par 42%.

Saeima gan atkal noraidījusi opozīcijas piedāvājumu samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi apkurei, savukārt eksperti norādījuši, ka siltuma rēķinu samazināšanai nepieciešams siltināt ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!