Foto: Reuters/Scanpix

Šobrīd uz Ukrainu ir nosūtītas četrpadsmit civilās humānās palīdzības kravas, lai sniegtu atbalstu Krievijas izraisītajā karadarbībā cietušajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, portāls "Delfi" uzzināja ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM norāda, ka regulāri seko līdzi Ukrainas starptautiski un divpusēji izteiktajiem humānās palīdzības pieprasījumiem un ciešā sadarbībā ar valsts un nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējiem organizē kravu nosūtīšanu.

Kravas nosūtījušas kustība "Viegli palīdzēt" Ineses Vaivares vadībā, kas sadarbībā ar uzņēmumiem nokomplektējuši kravas ar uzņēmumu ziedotām pirmās nepieciešamības un higiēnas precēm, medikamentiem, pārtikas precēm un apģērbu uz Rivnas, Odesas un Aizkarpatu apgabaliem.

Tāpat palīdzības kravas sūta labdarības organizācija "Ziedot.lv" Rūtas Dimantas vadībā sadarbībā ar uzņēmēju iniciatīvu "Uzņēmēji mieram", par Latvijas iedzīvotāju ziedotajiem līdzekļiem iegādājoties higiēnas un pirmās nepieciešamības preces Hersonas un Aizkarpatu apgabala ļaudīm.

Komunikācijā par kravu tālāku nogādāšanu iesaistās ĀM, Latvijas vēstniecība Ukrainā un Latvijas goda konsulu tīkls, savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests rūpējas, lai sniegtais atbalsts iekļautos Eiropas Savienības kopējā atbalsta sistēmā. Šobrīd tiek gatavotas nākamās civilās humānās palīdzības kravas, kas dosies ceļā jau rīt un parīt.

ĀM pauž, ka ir pateicīga Latvijas sabiedrībai – uzņēmējiem, nevalstiskajām organizācijām, institūcijām un privātpersonām, kuri veic pašaizliedzīgu darbu, ziedojot un palīdzot sarūpēt nepieciešamās humānās preces un nokomplektēt kravas, lai tās iespējami ātrāk sasniegtu Krievijas izraisītajā karā nomocītos Ukrainas iedzīvotājus.

Jau ziņots, ka Krievijas iebrukuma 26. dienā uzmanības centrā atkal aplenktā un smagi cietusī Mariupole – pirmdienas agrā rītā pienācis termiņš Maskavas izteiktajam ultimātam pilsētas aizstāvjiem padoties, taču Ukraina to darīt atsakās.

Portāls "Delfi" teksta tiešraidē turpina sekot notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!