Foto: Saeimas administrācija

Laimdotas Straujumas (V) valdību veidojošās partijas pirmdien, 2.jūnijā vienojušās, ka obligātais izvēles eksāmens, kas vidusskolēniem būtu jākārto fizikā vai ķīmijā, tiks ieviests pakāpeniski un to obligāti būs jākārto tiem jauniešiem, kas mācības 10.klasē uzsāks nākamajā mācību gadā.

Ministru prezidente Straujuma pēc koalīciju veidojošo partiju sanāksmes sacīja, ka jau šogad Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sāks veidot obligāto fizikas vai ķīmijas eksāmenu pilotprojektu, bet reāli šis eksāmens būs jākārto tiem skolēniem, kas mācības vidusskolas sāks nākamgad. Konceptuāli šādu risinājumu atbalstot visas valdību veidojošās partijas.

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs, tagadējais ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) uzsver, ka šāds risinājums precīzi atbilst valdības lēmumam, par ko vienošanās tika panākta vēl šā gada janvārī, kad vēl iepriekšējā valdība lēma par Izglītības attīstības pamatnostādņu 2014. – 2020.gadam apstiprināšanu.

Vienošanos par piektā obligātā eksāmena ieviešanu esot plānots nostiprināt arī šo pamatnostādņu iedzīvināšanas rīcības plānā, par kuru drīzumā lems valdība. Ekonomikas ministrija jau ir iesniegusi IZM attiecīgus iebildumus par rīcības plāna projektu, stāstīja Dombrovskis.

"Delfi" jau vēstīja, ka pašreizējā ekonomikas ministra sašutumu pagājušajā nedēļā izraisīja viņa pēcteces, pašreizējās izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes pieļāvums, ka obligātais eksāmens fizikā vai ķīmijā vidusskolās tomēr netiks ieviests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!