Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 3. janvāra sēdē par VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) pagaidu valdes locekli iecēla LTV satura redaktori Vikiju Valdmani-Rozenbergu, portāls "Delfi" uzzināja padomē.

Valdmane-Rozenberga LTV valdes locekļa amata pienākumus pildīs no 4. janvāra līdz brīdim, kad tiks iecelts jauns LTV valdes loceklis.

Padome 10. janvārī plāno izsludināt konkursu uz divām vakantajām sabiedriskā medija valdes locekļu vietām.

Ziņots, ka starpsvētku nedēļā, 28. decembrī, NEPLP vienbalsīgi pieņēma lēmumu izteikt neuzticībuLatvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim programmu attīstības jautājumos Sergejam Ņesterovam. Par šo lēmumu bažas pauda partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un sasauca Saeimas Mediju apakškomisijas ārkārtas sēdi.

Arī Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) nosodīja NEPLP lēmumu. LŽA padomes izplatītajā paziņojumā teikts, ka tā nesaskata pamatojumu šādam lēmumam un uzskata, ka šāda rīcība apdraud sabiedriskā medija neatkarību.

Tāpat jau ziņots, ka NEPLP lēmums stājas spēkā 28. decembrī – līdz ar tā pieņemšanas brīdi. LTV valdē darbu turpina valdes loceklis finanšu jautājumos Ivars Priede.

Iepriekš NEPLP pārstāvji norādīja, ka LTV 2017. un 2018. gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!