Foto: LETA

Valdība otrdien apstiprināja Pasaules Bankas (PB) darbinieci Sandu Liepiņu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra amatā.

Ministrijas valsts sekretāra amata vieta ir vakanta kopš 2012.gada 12.jūlija, kad no amata tika atbrīvots Mareks Gruškevics.

IZM norādījusi: ņemot vērā, ka Latvijas prezidentūras ES Padomē kontekstā, Austrumu partnerības samita organizēšanas Latvijā tās prezidentūras ES Padomē laikā un citu Eiropas un pasaules mēroga politikas jautājumu griezumā ministrijas sniegums lielā mērā būs atkarīgs no valsts sekretāra profesionalitātes un kompetences līmeņa. Tāpat, saistībā ar to, ka valsts pārvaldes funkciju un institucionālās sistēmas optimizācijas procesā IZM kā prioritāti izvirzījusi profesionālu un kompetentu cilvēkresursu piesaisti, orientējoties uz pārmaiņām un izaicinājumiem starptautiskajā līmenī.

Līdz ar to IZM valsts sekretāra atlases vērtēšanas procesā ministrija būtisku vērību piešķīra pretendentu darba pieredzei organizācijas pārstāvēšanā un reprezentēšanā starptautiskā līmenī, vienlaikus apliecinot teicamas angļu valodas zināšanas rakstveidā un mutvārdos, kā arī daudzdisciplinārā vidē starptautiskā līmenī.

Lēmums par Liepiņas kandidatūras apstiprināšanu pamatojams ar Liepiņas profesionālo pieredzi, kompetenci, zināšanām un izglītību. Viņas zināšanas arī ir piemērotas Latvijas valsts interešu un IZM izvirzīto prioritāšu nodrošināšanai, proti, viņas iegūtā profesionālā pieredze un kompetence darbā starptautiskā un daudzdisciplinārā vidē - projektu vadība un organizācijas pārstāvēšana un reprezentēšana Eiropas un pasaules, tajā skaitā Āzijas reģiona, mērogā, teicamas angļu valodas zināšanas rakstveidā un mutvārdos, kā arī septiņu gadu pieredze Liepiņas vadītājas darbā, norādījusi IZM.

Kopumā uz amatu pretendēja seši cilvēki. Visi pretendenti iepriekš tika intervēti un arī vērtēti.

Komisijas sastāvā bija Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre, Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta vadītāja Inga Skujiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!