Foto: LETA
Pirmdien, 19. augustā, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti sanāks uz sēdi, lai spriestu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) kompetenci sabiedriskā medija pārvaldībā, portālu “Delfi” informēja Saeimas preses dienestā.

Kā norāda komisijā, tad tā saņēmusi vēstules no vairākām organizācijām, tostarp Latvijas Radio Ziņu dienesta, Latvijas Radio arodbiedrības, Latvijas Žurnālistu asociācijas, un citām, kurās negatīvi vērtēts līdzšinējais NEPLP darbs.

Kā pauž Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV), tad patlaban nozarē vērojama milzīga uzticības krīze, tāpēc komisijai jāuzņemas iniciatīva jautājuma risināšana un klātienē jādiskutē par paustajām bažām.

Sēdē aicināti piedalīties NEPLP locekļi, kā arī Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas, Kultūras ministrijas, Valsts kontroles, Tiesībsarga biroja, Latvijas Žurnālistu asociācijas un Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas pārstāvji.

"Delfi" jau ziņoja, ka jūlijā Latvijas Radio Ziņu dienests izteica neuzticību Latvijas Radio valdei.

Savukārt valde tam nepiekrita un skubināja domstarpības risināt ar mediatores palīdzību. Latvijas Radio Ziņu dienests izlēma nepiekrist mediācijas procesam, norādot, ka ar mediācijas palīdzību nevar novērst radio valdes politisko ietekmējamību, turklāt naudas atrašana Ziņu dienesta stiprināšanai ir radio valdes un NEPLP tiešais pienākums, un tam nav jātērē sabiedriskā medija nauda, piesaistot mediatoru.

Latvijas Radio valde aicināja valsts augstākās amatpersonas steidzamības kārtībā piešķirt līdzekļus darbinieku atalgojumam.

Nesaskaņas savā starpā jūlija nogalē NEPLP un Latvijas radio vadību aicināja risināt Kaimiņš, nosakot divu nedēļu termiņu, bet pēc tam, 12. augustā, komisijas priekšsēdētājs informēja, ka no dažādām organizācijām saņēmis vēstules ar negatīvu NEPLP vērtējumu un izteica pieļāvumu, ka aicinās parlamentu lemt par NEPLP atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!