Foto: LETA

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jaunā korpusa otrās kārtas būvniecībai naudas ir par maz, otrdien valdības sēdē atzina veselības ministre Ilze Viņķele (A/P), komentējot Finanšu ministrijas informatīvo ziņojumu "Par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda investīciju ieviešanas statusu".

"Tā nav kaprīze, tas nav sliktas plānošanas rezultāts, tas ir politiski ietekmētas plānošanas rezultāts," norādīja veselības ministre.

Viņa atzina, ka viens no naudas trūkuma iemesliem PSKUS jaunā korpusa otrajai kārta ir sadārdzinājums, proti, "kad nāk fondu aploksne vaļā, izmaksas būvniecībai strauji aug". Tāpat arī Viņķele uzsvēra, ka šai valdībai nākas strādāt ar pagājušās Saeimas un valdības atstāto mantojumu, un pieminēja, ka dzīve viena koalīcijas partnera izskatā ienesusi korekcijas.

"Ir Ziemeļkurzemes reģions, kam ir specifiskas vajadzības, nauda tika pārdalīta," viņa norādīja.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) par sadārdzinājumu būvniecībā piebilda, ka tas saistīts bieži vien ar tradīcijām: "bieži ar koruptīvām tradīcijām un bieži nesaimnieciskām tradīcijām, kas bieži vien ir tas pats".

Jau vēstīts, ka PSKUS jaunā A korpusa otrās kārtas projekts patlaban "iepauzēts", kamēr nav lielākas skaidrības par projekta finansiālo situāciju. To janvāra beigās publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē norādīja Finanšu ministrijas (FM) Eiropas Savienības (ES) fondu uzraudzības departamenta direktore Diāna Rancāne, vēstīja ziņu aģentūra LETA.

Saskaņā ar jaunākajiem slimnīcas aprēķiniem, projektam nepieciešami papildu 29,1 miljons eiro, kas ir par 1,6 miljoniem mazāk nekā sākotnēji lēsts, kas saistīts ar noslēgto līgumu ietaupījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!